Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Intervija ar Karelu Marku Šišonu. Protams, man ir skumji

Viss, ko es šonedēļ daru, ir pēdējo reizi. Diriģents Karels Marks Šišons atvadās no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, taču, arī strādājot Eiropā, turpinās atskaņot latviešu mūziku

Gatavodamies savam pēdējam kopīgajam koncertam ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO), tā bijušais galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons strādā vaiga sviedros un tikai smaida, atbildot uz jautājumu, vai viņš nenožēlo pēdējos Ziemassvētkos pieņemto un īstenoto lēmumu lauzt savu līgumu ar LNSO. "Ja orķestra sasniegumi netiek novērtēti un atalgoti, pienāk brīdis, kad nākamais solis uz priekšu vairs nav iespējams," viņš secinājis pēc sadarbības, kas aizsākās vēl krietni pirms stāšanās orķestra galvenā diriģenta amatā 2009. gada septembrī.

Mūziķa turpmākā radošā dzīve ir saplānota līdz 2017. gadam. Viņš nesen pagarinājis galvenā diriģenta līgumu ar Zārbrikenes Kaizerslauternes Vācu radio filharmonijas orķestri, ar kuru koncertē ne tikai Eiropā, bet arī dosies turnejā līdz pat Dienvidkorejai, Japānai un Turcijai. Karels Marks Šišons ir gaidīts viesis pasaules elites orķestros un opernamos. Ik gadu Berlīnes filharmonijā viņš diriģēs Berlīnes Radio orķestri, turpinās diriģēt Minhenes, Berlīnes un Vīnes operteātros, vērsīs plašumā nesen aizsākto lielisko sadarbību ar Nīderlandes Radio filharmonijas orķestri.

Debijai Barselonas operas teātrī Liceu (2013) sekos debija Ņujorkas Metropolitēna operā un Milānas La Scala (abos teātros – ar Pučīni Madama Butterfly 2015. gadā), kā arī ar Hamburgas simfoniķiem (2014), orķestriem Suisse Romande Ženēvā (2015) un NHK Symphony Tokijā (2015). 

Ineses Lūsiņas interviju ar Karelu Marku Šišonu lasi 16. maija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja