Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi lasi: Vārdu metāliskais skanējums

Lībiešu lietās Valts Ernštreits jūtas padarījis visu un pat vairāk. Izdodot otro dzejas krājumu, viņš atgriežas pie tā, ko, iespējams, būtu vēlējies darīt visu laiku

Kafijas krūzīte Valta Ernštreita pirkstos ar smagajiem gredzeniem izskatās mazāka nekā citkārt. "Braukt ar motociklu un rakstīt dzeju nav lietas, kas viena otru izslēdz," saka izteikti vīrišķīgās dzejas autors Valts Ernštreits. Pret sportu gan viņam esot imunitāte. Sporta spēli viņš skatoties līdzīgi kā pie pārbrauktuves uz garāmbraucošu vilcienu.

Rētas savos dzejoļos viņš neatstāj vaļā, bet tās tur ir. Tikpat reālas kā mākslinieces Zanes Ernštreites iegrieztās sarkanās stīgas/asinsvadi uz melnā grāmatas vāciņa, pa kurām gribas pārlaist pirkstus. Atkal un atkal. "Valta Ernštreita otrā dzejoļu grāmata piesaista ar daudzpusīgu tematiku – laikmetam raksturīgais kustības un komunikācijas ātrums, tehnoloģiju klātbūtne un dažādu ideoloģiju cīņu ainas šeit sadzīvo ar emocionāla patvēruma meklēšanu, smalku attiecību liriku un tumšu, futūristisku mistiku," grāmatu Dark Energy raksturo tās redaktors Kārlis Vērdiņš.

Portālā Kulturasdiena.lv ziņai, ka Valtam Ernštreitam iznācis otrais dzejas krājums Dark Energy, īsā laikā bija ap 200 skatījumu un neviena riebīga komentāra. Kā jums šķiet, kāpēc cilvēki interesējas par jums?

Man ir grūti pateikt. It kā jau publiskajā telpā esmu skrējis pa dažādām jomām. Man bija arī viens liels pārsteigums, kas parāda tieši pretējo. Pirms kāda laika biju uzaicināts uz Dombura šovu, drusku parunāju. Pēc tam kāda žurnāliste bija ielikusi manu citātu tviterī. Pie mana citāta viņa bija pierakstījusi klāt – es nekad neesmu dzirdējusi tādu vārdu. Pirmajā brīdī – OK, jo cilvēku pasaulē ir daudz. Taču tad, kad paskatījos, kur viņa strādā, likās – varbūt arī nevajadzētu ar to lepoties. Kaut kur jau tas mans vārds staigā. Neesmu sekojis, cik man seko līdzi.

Jums ir diezgan sazarota profesionālā identitāte, vismaz trīs līnijas izdalāmas – tulks, dzejnieks, uzņēmējs.

Vairāk. Man ļoti patīk, kā Jānis Oga teica grāmatas atklāšanā. Paldies, ka beidzot esi ļāvis cilvēkiem sevi iepazīt vienkārši kā dzejnieku. Radošā puse ir tieši tas, kas man ļoti patīk. Cita lieta, ka iespēju to darīt nav tik daudz, kā gribētos. 

Undīnes Adamaites interviju ar Valtu Ernštreitu lasi 5.jūnija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja