Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hants Slonems. Brīnumainā pasaule

Piektdien, 2022. gada 15. jūlijā, plkst. 12.00 Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) aicina mediju pārstāvjus uz sarunu par izstādi Hants Slonems. Brīnumainā pasaule.

Mākslas muzejs Rīgas Birža piedāvā starptautiski atzītā amerikāņu mākslinieka Hanta Slonema darbu izstādi. Mākslinieku pārstāv Serža Soroko galerija (ASV), kuras vadītājs Seržs Soroko ir arī šīs izstādes kurators. Īpaši šim notikumam, viņš ieradīsies Latvijā, lai iepazīstinātu ar Hanta Slonema darbiem un būs pieejams intervijām. Par projekta veidošanas vēsturi un izstādes koncepciju būs iespējams uzzināt no Mākslas muzeja Rīgas Birža direktores Daigas Upenieces un izstādes koordinatores Vitas Birzakas.

Tikšanās noslēgumā žurnālisti varēs uzdot jautājumus, brīvi filmēt un fotografēt ekspozīciju. 

Par izstādi 

Hants Slonems ir viens no tiem māksliniekiem, kas savos darbos uzbur veselu pasauli – ekspresīvu un krāsainu. Gluži kā Baltais trusis Lūisa Kerola (Lewis Carroll) stāstā caur alu aizved Alisi uz paralēlo realitāti, tā arī Slonema gleznotie truši ieved skatītāju mākslinieka trauslajā iekšējā pasaulē. Un Slonems interesentiem piedāvā sevi iepazīt ne tikai aplūkojot viņa mākslas darbus, bet arī veidojot savu tēlu, darbnīcu un stāstījumu – viņš nekautrējas no mediju uzmanības, piedāvā ekskursijas gan studijā, gan citos savos īpašumos, demonstrē pasaulei krāšņos interjerus, garderobi, rāda cilindru, arfu un porcelāna kolekcijas, runā gan par sev raksturīgo gleznošanas manieri, gan aizrautību ar tādām lietām kā numeroloģija un horoskopi.

Aplūkojot Hanta Slonema darbus, skaidri redzams, ka viņš ir drosmīgs gleznotājs, kas nebaidās ne no krāsas, ne ekspresijas, neuzliekot sev nekādas robežas – mākslinieks ir ļoti brīvs gan sižeta un toņu izvēlē, gan šķietami haotiskajā, bet pārdomātajā kompozīcijā. Slonema gleznas ir tādas pašas kā viņa veidotie interjeri, ģērbšanās stils un tēlniecība, kur dominē krāsainība un ornamentalitāte. Izkārtojot uz audekliem putnus vai tauriņus, kas šķietami kuru katru mirkli var aizlidot, Slonems rada līdzības ar nošu lapā ritmiski izvietotām notīm vai kori, kurā mākslinieks tēlus sasēdinājis tieši tā kā nepieciešams, lai veidotos ansamblis un attēls pārvērstos par mūziku, kurā viņš dalās ar skatītāju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas muzejs Rīgas Birža / Boses zāle Doma laukums 6, Rīga

Kad?

16. jūlijs, 2022 – 4. septembris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja