Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izstāde Alus kausi un trauki

No 14. jūnija līdz 22. jūlijam muzejā Rīgas Jūgendstila centrs būs skatāma izstāde Alus kausi un trauki. Muzejā būs apskatāmi ar Līgo svētku tradicionālo dzērienu – alu - saistītie priekšmeti: Latvijā 20. gs. 20. ̶30. gados izgatavoti alus kausi no Jessen, Kuzņecova un Iļģuciema stikla fabrikām, kā arī alus pudeles, glāzes un mucas, kastes. Izstādi papildinās pastkaršu un afišu kolekcija par Līgo svētkiem un zaļumballēm, kā arī jāņuzāles. Izstāde veidota sadarbībā ar kolekcionāriem Viktoriju Raņķevicu un Artūru Altbergu.

Tuvojoties latviešu gadskārtas svētkiem, muzejā būs skatāma izstāde, kas veltīta vienam no iemīļotākajiem latviešu dzērieniem. Līgo svētku pastkaršu klāsts ir daudzveidīgs — atklātnes ir gan krāsainas, gan melnbaltas, ar dabas ainavām, ziedu pušķiem un Jāņu bērniem, fotogrāfijās saskatāmi vietējie alus brūži, piemēram, alus darītava Ilgezeem jeb Iļģuciema alus fabrika. Atklātnes ir papildinātas ar Līgo svētku un Jāņu tautasdziesmām. Tikai šo svētku laikā muzeja ekspozīcijā būs apskatāmas vairāk nekā 70 dažādas 20. gadsimta 20. ̶ 30. gadu stikla alus pudeles, māla, fajansa un stikla alus kausi ar svētku tematiku – ozollapām, vārpām, pļavas ziediem un Jāņu bērniem.

Alus darītava Ilgezeem šogad svin savu 155. jubileju. 1863. gadā Rīgas apkārtnē Hilgezeemtika tika dibināta pirmā alus darītava Ilgezeem. Izstādes Alus kausi un trauki atklāšanas pasākumā viesiem būs iespēja ne vien skatīt vēsturiskas alus darītavas Ilgezeem fotogrāfijas, bet arī nobaudīt Kraft sērijas alu, kas radīts izmantojot 150 gadus senas alus brūvēšanas receptes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta 12

Kad?

14. jūnijs, 2018 – 22. jūnijs, 2018

Ot. -Sv. 10 -18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja