Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājā skanēs veltījums Pēterim Plakidim

23. martā koncertzāles Lielais dzintars Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā kamerzālē 26. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla ietvaros izskanēs Veltījums Pēterim Plakidim. Koncertā piedalīsies mecosoprāns Ieva Parša, čelliste Guna Šnē, pianiste Agnese Egliņa, klarnetists Egīls Šēfers un muzikologs Orests Silabriedis.

Kā raksta muzikoloģe Ingrida Zemzare, Pēteri Plakidi raksturo vistipiskākais latviešu komponista izglītības un darba ceļš – Dārziņskola, Konservatorija (Mūzikas akadēmija), Nacionālā teātra mūzikas daļas vadītājs, iecienīts kino komponists, arī izcilo leļļu filmu līdzradītājs. Un tomēr Plakida devums ir īpašs, ne ar ko citu nesalīdzināms ne tikai viņa brīnumainā talanta dēļ, bet arī viņa pilnskanīgās un daudzpusīgās dzīves mūzikā dēļ.

Atminoties pērn Mūžībā aizgājušo komponistu, uz skatuves tiksies spilgti mūziķi, lai spēlētu meistaram tik tuvā Johannesa Brāmsa skaņdarbus – Trio klarnetei, čellam un klavierēm op.114, kā arī Brāmsa dziesmas balsij un klavierēm. Skanēs arī Plakida paša leģendārais Veltījums Brāmsam klarnetei, čellam un klavierēm, kas tapis 1999. gadā un komponēts Transatlantic Trio, kuru kopā ar amerikāņu klarnetistu Eriku Mandatu un čellistu Ivaru Bezprozvanovu Plakidis izveidoja 1991. gadā. Dzirdēsim arī dažādu paaudžu latviešu komponistu – Imanta Zemzara, Gundegas Šmites, Līgas Celmas-Kursietes un Edgara Raginska – veltījumus Mūžībā aizgājušajam komponistam, kā arī Plakida dziesmas balsij un klavierēm.

Pagājušā gada rudenī šis koncerts ar nosaukumu Brāms iedvesmo Plakidi izskanēja Rīgā. Tas tika nominēts Lielās mūzikas balvas 2017 kategorijā Gada koncerts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas koncertzāle Lielais Dzintars, Radio 8, Liepāja

Kad?

23. marts, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja