Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pavasara festivāla WINDSTREAM koncerti martā

Pavasara festivāls WINDSTREAM ir krāšņi atklāts, bet jau marta izskaņā Orķestris Rīga aicina uz nākamajiem diviem koncertiem. 25. martā Rīgas Doma baznīcā Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts koncerts Apokaliptiskā simfonija, bet 30. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcas velvēs izskanēs koncerts V. A. Mocarts – Rekviēms.

Mūsdienu šveiciešu komponista Tomasa Trahsela (Thomas Trachsel, dzim. 1972) Trešā Apokaliptiskā simfonija, kas sacerēta 2011. gadā, pirmo reizi Latvijā tiks atskaņota 25. martā. Orķestra Rīga diriģents un mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns stāsta: “Šai simfonijai ir raksturīga krāšņa un meistarīga instrumentācija, formas un satura ziņā tā ir ļoti vērienīga, es pat teiktu – monumentāla simfonija, kas skar svarīgus eksistenciālus jautājumus un ir gana skaudru pārdomu pilna. Ar šīs spēcīgi uzrunājošās mūzikas palīdzību turpināsim pildīt mūsu visu pienākumu cieņpilni pieminēt un neaizmirst mūsu tautas vēstures traģiskākās lappuses.” Simfonijas piecas daļas emocionāli raisīs vienotu stāstu par cilvēku garīgo stāvokli, sākot ar bailēm par nākotni, un beidzot ar jautājumu - Kas ir tur, kur nav palicis nekas? Komponists, līdzīgi kā Gustavs Mālers savās izvērstajās simfonijās, emocionālā vēstījuma padziļināšanai izmantojis vokālu dziedājumu ar mūsdienu šveiciešu rakstnieka Artura Onegera (Arthur Honegger) tekstu, ko koncertā atskaņos Iveta Romancāne, Ineta Romancāne, Agnese Urka un Ilze Bērziņa.

Lielās Piektdienas vakarā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā notiks V. A. Mocarta Rekviēma atskaņojums. Pie orķestra Rīga diriģenta pults debitēs Jānis Ozols, piedalīsies divi Jāņa Ozola vadītie kori – Babītes novada jauktais koris Maska un Garkalnes novada jauktais koris Pa Saulei. Solistu kvarteta sastāvā būs Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ieva Parša, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis. Orķestris Rīga V. A. Mocarta Rekviēmu atskaņos franču komponista Dezirē Dondeine (Désiré Dondeyne) pārlikumā simfoniskajam pūtēju orķestrim. Transkripcijas autors ir labi pazīstams franču 20. gadsimta pūtēju orķestru mūzikas komponists. Mocarta mūzikai D. Dondeine piegājis ir lielu pietāti - pilnīgi nemainītas ir solistu un kora balsis, tikai orķestra stīgu instrumentu partijas ir pārliktas pūšaminstrumentiem, dodot Mocarta mūzikai ērģelēm līdzīgu skanējumu.

Bezmaksas ielūgumi uz koncertu Apokaliptiskā simfonija saņemami Rīgas doma kasē no 19. marta. Biļetes uz koncertu V. A. Mocarts – Rekviēms iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Biļešu cenas no 5 EUR.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Doms, Herdera laukums 6

Kad?

25. marts, 2018 – 30. marts, 2018

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja