Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ausmu demonstrēs Sietlas filmu festivālā

19. maijā sācies prestižais Sietlas filmu festivāls, kurā tiek izrādītas gandrīz 450 filmas. Programmā iekļauta arī Latvijas, Polijas, Igaunijas kopražojuma filma Ausma. 5. jūnijs, kad filma būs redzama Sietlas festivālā, būs Ausmas pirmizrāde ASV, informēja filmas pārstave Zanda Dūdiņa. 

Ausma ir režisores Lailas Pakalniņas redzējums par ideoloģijas un fanātisma lomu sabiedrības un indivīda dzīvē, kas ietverts tēliem piesātinātā padomju laika groteskā par pionieri Antonu un viņa kolhozam nelojālo tēvu.

Papildus citām skatēm, Sietlas filmu festivāls piedāvā arī programmas veidotāju iecienītāko filmu izlasi un Ausma ir iekļuvusi Marinas Ažažas, vienas no pieredzējušākajām filmu atlasītājām, šī gada mīļāko filmu sarakstā.

Sietlas festivāls ir viens no vadošajiem Ziemeļamerikas filmu festivāliem un skatītājiem piedāvā plašu filmu kolekciju, kas pārstāv vairāk nekā 70 valstis no visiem kontinentiem. Tas lepojas arī ar apmeklētākā festivāla statusu, ik gadu pulcējot aptuveni 150 000 filmu entuziastu, kino profesionāļu un kritiķu.

Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā Melnās naktis Ausma un Vojteks Starons saņēma balvu par labāko operatora darbu. Savukārt Starptautiskajā Fadžras filmu festivālā Irānā filma apbalvota ar galveno balvu kategorijā Māksla un pieredze.

Kopš pasaules pirmizrādes 2015. gada novembrī Igaunijā, Ausma jau pabijusi festivālos Zviedrijā, Itālijā, Lietuvā, Vācijā, Meksikā, Irānā, jūnijā tā ceļos uz Slovēniju, Krieviju un Peru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja