Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Splendid Palace demonstrēs grieķu kulta režisora J. Lantima filmu Svētā brieža nogalināšana

No 26. janvāra kinoteātrī Splendid Palace un citos Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt grieķu režisora Jorga Lantima filmu _Svētā brieža nogalināšana, kas Kannās saņēma balvu par labāko scenāriju, informēja kinotētra pārstāvji.

„Es neradu viegli saprotamas un banālas filmas,” izteikumos skarbs ir bieži par kino provokatoru dēvētais grieķu režisors Jorgs Lantims. Pēc viņa jaunākā darba Svētā brieža nogalināšana Kannu kinofestivāla publika nepalika vienaldzīga un sadalījās divās frontēs: vieni pēc seansa filmu izsvilpa, citi bārstīja komplimentus un filmu dēvēja par vienu no interesantākajiem 2017. gada veikumiem.

Vēlāk Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājs spāņu kinorežisors Pedro Almodovars filmu iekļāva savā 2017. gada labāko filmu topā. „Neērta un oriģināla... atgādina Stenlija Kubrika veiksmīgāko periodu. Nikola Kidmena mirdz tikpat spoži kā kulta filmā Acis plaši aizvērtas," raksta P. Almodovars.

Viena no pasaules labākajām aktrisēm N. Kidmena atzina, ka scenārijs viņu ir vai hipnotizējis. „Šajā filmā nācās aizmirst profesionālo pieredzi, vienkārši atnākt un būt. Jorgs sacīja: lūdzu, vienkārši neko nedari. Šādas režisora ieceres realizēt ir interesanti, bet arī ļoti grūti,” stāsta N. Kidmena.

J. Lantims, kurš ar savām iepriekšējām filmām Acu zobs un Omārs pulcējis palielu sekotāju loku, arī jaunākajā darbā nebeidz pārsteigt ar neparedzamiem sižeta līkločiem.

Neierastā humora un spriedzes pilnā filma Svētā brieža nogalināšana ir sengrieķu mīta mūsdienu interpretācija. Sengrieķu dramaturga Eiripīda mītu režisors ar stila izjūtu pārceļ mūsdienās un rada cinisku, bet iespaidīgu mūsu ikdienas dzīves traģēdiju.

Filmas sākumā ieskicēta Kolina Farela atveidotā kardiologa Stīvena viņa sievas Annas (N. Kidmena) un divu bērnu – meitas un dēla – idilliskā dzīve. Kad Stīvens tuviniekus iepazīstina ar mīklainu pusaudzi, par kuru gādājis kopš viņa tēva nāves, rimtā ģimenes dzīve tiek apdraudēta. Stīvenam nākas risināt sarežģītu dilemmu, kurai nav pareiza risinājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja