Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Splendid Palace septembrī izrādīs mākslas augstskolu diplomdarbus

Atzīmējot savu 95. jubileju, kinoteātris Splendid Palace šajā sezonā jauniešu auditorijai sagatavojis studentu diplomdarbu skati Mākslas augstskolu diplomdarbu Fest-s 2018!, kas norisināsies 11. un 12. septembrī no plkst. 18, informēja kinoteātra pārstāvji.

Iniciatīva, kurai atsaukušās visas nozīmīgākās Latvijas augstskolas, strādājošas ar audiovizuālu saturu, iecerēta kā nonstop kino vakari, kuru laikā būs iespēja iepazīties ar šī gada talantīgāko studentu bakalaura un maģistra darbiem. Festivāla labāko darbu izlasi veica mākslas augstskolu pedagogi.

Apmeklējot skates, būs iespēja gan satikties ar jaunajiem profesionāļiem, gan redzēt viņu darbus klātienē un novērtēt moderno pieeju izraudzītajām tēmām un mākslinieciskajiem risinājumiem.

Šī būs iespēja redzēt vienkopus gan Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas studentu filmas, gan augstskolas RISEBA Audiovizuālo mēdiju nodaļas absolventu darbus. Tāpat tiks pārstāvēti vairāki Latvijas Mākslas akadēmijas darbi – vizuālās komunikācijas nodaļas animācijas projekti, kā arī scenogrāfijas nodaļas un modes mākslas nodaļas darbi, kuru prezentācijās izmantoti ne tikai maketi un modeļi, bet arī ekrāna iespējas. Programmu spilgtinās arī The Tisch School of the Arts 2018. gada režijas bakalaura diplomdarbs Meierholda lidojums, kuru veidojis jaunais latviešu režisors Matīss Kaža.

Kinoteātra mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa stāsta: “galvenais atlasīto darbu nosacījums bija ekrāns kā kino tēlu un spēles laukums un komunikācijas forma. Mērķis ir pēc iespējas plašāk parādīt ne tikai mūsdienu jauno tehnoloģiju iespējas, bet arī jauno autoru fantāzijas lidojumu un radošo domu, apzināti neaprobežojoties tikai ekrāna plaknē, bet izmantojot arī starpdisciplināru projektu iespējas.”

Kopā programma būs 6 stundas gara, sniedzot iespēju publikai izvēlēties – skatīties visu piedāvāto vai no plašā klāsta izvēlēties darbus, kas īpaši uzrunājuši. Katru filmu vai audiovizuālo darbu ievadīs neliela autora prezentācija.

Mākslas augstskolu diplomdarbu Fest-s 2018! ir nozīmīga platforma, kas ļaus jaunajiem profesionāļiem iepazīstināt ar sevi un saviem darbiem, kā arī potenciālajiem darba devējiem radošajās industrijās “noskatīt” jaunos talantus. Tāpat šī būs lieliska iespēja studējošajiem un studēt gribošajiem kinematogrāfiski noskaņotajiem jauniešiem iepazīties ar jaunajiem autoriem un novērtēt viņu darbus.

Pasākuma programma un biļešu iegāde www.splendidpalace.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja