Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Splendid Palace uz ekrāna atgriežas Paolo Sorentīno Dižais skaistums

Kinoteātris _Splendid Palace _aicina jauno gadu iesākt ar mūsdienu itāļu kino dvēseles Paolo Sorentīno autorībai veltīto vakaru _Dižais skaistums un kino _7. un 9.janvārī. Skatītājiem būs iespēja redzēt divas kritiķu un skatītāju mīlestību izpelnījušās Sorentīno filmas - _Dižais skaistums un Jaunība_.

Tieši šie kino veikumi ir Sorentīno slavenākie darbi, kuri satricināja Eiropu un apliecināja, ka kino ir lielā ekrāna māksla. Abas filmas ar dažu gadu starpību ieguvušas Eiropas gada labākās filmas statusu, saņemot Eiropas Kinoakadēmijas zeltīto statueti. Godalgotās kinolentes apliecina mīlestību pret itāļu kino zelta laikmetu un šī perioda mūsdienu reinkarnācijas Sorentīno rokrakstu, kuram raksturīgs estētiskais un intelektuālais vēriens, kā arī cilvēcības koncentrāts. Pērkot biļetes uz abiem seansiem kinoteātra kasē, atlaide 1 eiro no katras biļetes cenas.

Sorentīno autorībai veltītais vakars tiks uzsākts ar filmu Dižais skaistums. Kinolentes centrā ir Džeps Gambardella (Tonijs Servillo) – apātisks un vīlies 65 gadus vecs rakstnieks un žurnālists, gandrīz vai pirms pusgadsimta izdota veiksmīga romāna autors, kurš mehāniski pieņem viņam veltītos komplimentus. Viņa greznajā dzīvoklī, no kura paveras skats tieši uz Kolizeju, pulcējas bohēmas pārstāvji un Romas elite, bet, piedaloties nebeidzamajās ballītēs un mūsdienu mākslas performancēs, Džeps izvēlas ietekmīgu un tukšu personību parādes novērotāja pozīciju. Nerimstošās kņadas ielenkumā vīrietis mēģina saprast, kādēļ jau vairākus gadu desmitus nav uzrakstījis otro grāmatu, un cenšas atrisināt mokošo personīgās dzīves dilemmu.

Savukārt turpinājumā Sorentīno jaunākais veikums Jaunība, kas vēsta par diviem māksliniekiem, Fredu un Maiku, kuri ir draugi kopš senseniem laikiem. Freds ir slavens komponists un diriģents, taču principu dēļ atsakās no Elizabetes II uzaicinājuma uzstāties prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Tikpat populārs ir arī kinorežisors Maiks. Šveicē viņš ne vien mielo acis un prātu, bet arī cenšas notvert mūzu, jo kā gan citādi lai rada vēl vienu izcilu scenāriju. Abi ir smalki vērotāji, labsirdīgi smīkņā par nejēdzībām un apjauš, ka krietnajā vecumā mūžs vēl nav galā. Alpu pakājē draugi pieredz savu pieaugušo bērnu mīlas pārdzīvojumus un kūrorta viesu personiskās drāmas, uzzina daudz jauna viens par otru un par sevi. Jāpiebilst, ka Fredu atveido sers Maikls Keins, bet Maiku - Hārvijs Keitels - lieliski aktieri, kuri reflektē arī par aktiera misiju tuvu karjeras saulrietam.

Seansu laiki – 7. janvāris plkst. 18 Dižais skaistums, plkst. 20.30 Jaunība; 9. janvāris plkst. 15.30 Dižais skaistums, plkst. 18 Jaunība. Filmas tiks demonstrētas itāļu, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja