Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Augustā Kuldīgā norisināsies ikgadējais Dizaina filmu festivāls

Kuldīgā 3. un 4. augustā norisināsies ikgadējais Dizaina filmu festivāls, kurā varēs redzet labāko jauno kino, kas veltīts dizaina un mākslas tēmām, informēja festivāla pārstāvis Māris Prombergs.

Ja pirmajā dienā tēmas griezīsies ap mākslas pasaules radošo darbību, aizkulisēm un tās vietu sabiedrībā, tad sestdien Riga TechGirls lekcijā, izrietošajās sarunās un vēlāk filmu programmā varēs iepazīties ar plašāka sociāla konteksta tēmām un jaunāko tehnoloģiju nenoliedzamo klātesamību, kas tiecas ietekmēt mūsu sadzīvi visdažādākajos veidos. Šī gada Dizaina filmu festivāla vizuālo identitāti izstrādājusi franču dizainere Natalī Čavarija.

Dizaina filmu festivāls piektdien plkst 19 Kuldīgas Mākslinieku rezidencē tiks atklāts ar Baltijas pirmizrādi Nataniela Kāna 2018. gada filmai Visam ir cena, kas pētot laikmetīgās mākslas pasaules labirintus, apskata mākslu un māksliniecisko radošumu produktu un pakalpojumu laikmetā. Filma cenšas dinamiskiem un intriģējošiem paņēmieniem atsegt mīklaino pasauli un noskaidrot, vai mēs piedzīvojam mākslas krīzi laikā, kad tā ir kļuvusi drīzāk par elitāru šovu. Turpar plkst. 21 Kannu kinofestivālā godalgotajā filmā Sejas, ciemi ir iemūžināts slavenās kinorežisores Anjēzes Vardas un fotogrāfa JR ceļojums pa maziem ciemiem Francijā, lai sastaptu cilvēkus, fotografētu viņus un turpat mazpilsētas ielās vai lauka vidū izlīmētu palielinātos fotouzņēmumus.

Vakarā līdz ar tumsas iestāšanos plkst. 23 brīvdabas kinoteātrī Goldingen Knight Cinema tiks demonstrēta filma Mauricio Katelāns: tūlīt būšu atpakaļ, kurā režisore Maura Akselroda apbrīnojami ierokas Mauricio Katelāna provokatīvajā un vienreizējā karjerā, intervējot kuratorus, kolekcionārus, viedokļu līderus un bijušās draudzenes, lai atklātu, kā darbojas šis neatkārtojamais konceptuālā radošuma prāts, kas turpina apburt un mulsināt. Pēc seansa skatītāji ir aicināti uz vakara noslēgumu kafejnīcā Rezidence Kafe Venta ar mūziku un sarunām.

Sestdien, 4. augusta pēcpusdienā plkst. 14 programma tiks sākta Kuldīgas Mākslinieku rezidencē ar ģimenes radošo darbnīcu, kurā bērniem un vecākiem būs iespēja apzīmēt auduma maisus, ko vēlāk ņemt līdzi, izmantot iepirkumiem vai jebkā cita pārnēsāšanai. Tematiski apvienojot ar vēlāk demonstrēto filmu, plkst. 15 tiks gatavotas un piedāvātas publiskas bezmaksas pusdienas, lai aizsāktu sarunas par tādām tēmām kā dizains, tehnoloģijas, nākotnes roboti un vispārēji nodrošinātais ienākums. Plkst. 16 ar lekciju par tehnoloģiju klātesamību mūsdienu procesos un to nozīmi uzstāsies Riga TechGirls pārstāve Alise Dīrika.

Pēc lekcijas turpat Kuldīgas Mākslinieku rezidencē tiks demonstrētas divas filmas, kas no dažādiem sociāliem un politiski ekonomiskiem skatupunktiem pievērsīsies pastāvošiem fenomeniem, kas būtiski ietekmē šī brīža sadzīvi lielākajā daļā pasaules un nosaka nākotnes attīstības scenārijus. Plkst. 17 tiks rādīta filma Noslīgt datos, kas atklāj aizkulises procesiem, kā tiek iegūta personīgā informācija no mūsu tālruņiem, datoriem, lai veidotu reklāmas, kas ietekmē mūsu izvēles tieši tajā brīdī, kad esam tam visvairāk gatavi. Vēlāk plkts. 19 filma Bezmaksas pusdienu sabiedrība sniegs padziļinātu ieskatu par garantēta minimālā iztikas minimuma idejām un meklēs skaidrojumus, iespējas un pieredzes, kā to ieviest. Par vispārējā pamatienākuma ideju ārpus Latvijas plašāk runā jau kopš pagājušā gadsimta otras puses. Tā ir nauda, kas tiek izsniegta ikvienam iedzīvotājam – kā cilvēciskas tiesības, par ko nav jāsniedz pakalpojums. Filmas autori cenšas saprast, vai šī ir kā tālredzīga reforma vai sociāli romantiska kreiso utopija?

Dizaina filmu festivāla programma tiks demonstrēta Kuldīgas Mākslinieku rezidences ierīkotajā kinozālē (ieejas maksa 2,50 Eur), bet brīvdabas seansi bez maksas norisināsies pilsētas dārza kinoteātrī Goldingen Knight Cinema. Filmas tiks izrādītas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Plašāka informācija par programmu pieejama kinobize.lv, kā arī Dizaina filmu festivāla Kuldīgā un Kino Bize sociālajos tīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja