Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ditas Rietumas kino izlase: 19. IV - 26. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Bille 

Režisore Ināra Kolmane. Lomās Rūta Kronberga, Elīna Vāne, Artūrs Skrastiņš, Lolita Cauka, Gundars boliņš, Lilita Ozoliņa, Guna Zariņa u.c.

Klāt programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei trešās spēlfilmas pirmizrāde – tā ir Ināras Kolmanes veidotā Vizmas Belševicas darba ekranizācija ar Elīnu Vāni un Artūru Skrastiņu Billes vecāku lomās. Billes lomā debitē Rūta Kronberga. Filma domāta ģimenes auditorijai, tā ļauj ieskatīties mazās Billes, literātes Vizmas Belševicas, bērnībā un pirmskara laika Latvijā, kurā maza bērna prieki mijas ar ikdienas dramatismu. Filma ir ieguvusi Latvijas, Lietuvas un Čehijas kopražojuma statusu, un tas nozīmē, ka Bille tiks rādīta arī šajās valstīs.

 

Jupitera mēness

@@@@

Režisors Kornēls Mundruco. Lomās Merabs Ninidze, Žombors Jēgers, Ģerģs Čerhalmi u. c.

Strauji tuvojas gada kino notikums – Kannu festivāls. Tālab arī pēdējais laiks parādīt labas filmas no pērnā gada festivāla programmas. Ungāru Jupitera mēness bija viens no tiem darbiem, kas raisīja dzīvu reakciju un plašu rezonansi. Kannu festivāla žūrija to ar balvām neatzīmēja, toties filma ir savākusi balvu ražu mazākos festivālos. Pārliecinoši veidotais vēstījums par bēgli no Sīrijas, kura ievainojums viņam piešķir pārdabiskas spējas, ir neparasts un oriģināls sociāli aktuālās bēgļu tematikas un fantastikas elementu apvienojums.

 

Ingmara Bergmana filmas

@@@@@

Filmu programma kinoteātrī KSuns no 20. līdz 24. aprīlim 

Svinam Ingmara Bergmana simto jubileju! KSuns ir sarūpējis zviedru režisora filmu programmu. Tiks izrādīts modernisma tīrradnis Zemeņu lauks (1957), mātes un meitas attiecību drāma Rudens sonāte (1978; ar Līvu Ulmani un Ingridu Bergmani) un meistara noslēdzošā "lielā filma", autobiogrāfisku atskaņu piestrāvotā drāma Fanija un Aleksandrs (1982). Skatāma arī viņa veidotā TV filma Saraband (2003). Programmā akcentēta Ingmara Bergmana un Līvas Ulmanes partnerība – gan dokumentālajā filmā Līva un Ingmars (2012), gan fotoizstādē.

 

Lielais Lebovskis

@@@@ 

Režisori Ītans un Džoels Koeni. Lomās Džefs Bridžess, Džūliana Mūra u. c.

Viens seanss 20. aprīlī – lieliska iespēja notraukt putekļus no skaistām jaunības atmiņām, vēlreiz (vai no jauna) noskatoties brāļu Koenu ironisko, stilīgo un jautri cinisko filmu. Ītans un Džoels Koeni ir vieni no būtiskākajiem XX gadsimta nogales kino autoriem, kuri ir radījuši savu stilu. Protams, Lielais Lebovskis ir Džefa Bridžesa aktierspēles augstā dziesma, savukārt Džūlianai Mūrai filma ir sagādājusi karjeras kareivīgākās "dejas" iespēju. Tas ir pārpratumiem, jociņiem un neaizmirstamiem solonumuriem piepildīts stāsts par sajauktām identitātēm.

Top komentāri

nesapratu
n
Vai pirms publicēšanas tika pārlasīts raksts? Ja jā, tad jautājums par filmas "Bille" aktieriem: kas ir Gundars boliņš?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja