Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eiropas Mākslas kino dienu Kino Bize atzīmēs ar Kristiana Pecolda retrospekciju

Kinoteātris Kino Bize par godu Eiropas Mākslas kino dienai, kas norisināsies 15. oktobrī un kurā simtiem kinoteātru visā pasaulē svinēs Eiropas filmu bagātību un daudzveidību, sagatavojis īpašu programmu, iekļaujot tajā kinorežisora Kristiana Pecolda filmu izlasi, informēja kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs.

Kinoteātris Kino Bize programmu sāks ar bērniem veltītu seansu animācijas filmai Burvju māja par pamestu kaķēnu, kas nokļūst burvju mākslinieka apgādībā. Pēc seansa tiks rīkotas radošas situāciju spēles, kurās atklāsies sadarbības un draudzīguma priekšrocības.

Turpinājumā sekos vācu kinorežisora Kristiana Pecolda pēdējos desmit gados veidoto filmu izlase. Pecolds ir viens no ievērojamākajiem mūsdienu vācu režisoriem, ko saista ar Berlīnes skolas reālismu un politiskajām tēmām un kurš bauda savas karjeras augstākos novērtējumus. Pēdējās trīs filmas ir ieguvušas arvien spožākus apbalvojumus, kinokritiķu un skatītāju uzslavas. Eiropas Mākslas kino dienas programmā būs redzamas filmas Jerihova (Jerichow, 2008, nominācija Venēcijas kinofestivālā), Barbara (Barbara, 2012, Berlināles apbalvojums par labāko režiju) un Fēnikss (Phoenix, 2014, Sansebastjanas kinofestivāla FIPRESCI žūrijas apbalvojums).

Vakars tiks noslēgts ar kinoteātra Kino Bize pirmizrādi godalgotā režisora Domes Karukoski jaunākajai filmai Toms no Somijas (Tom of Finland, 2017), ko septembrī izrādīja Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā un kas atklāj drosmīga mākslinieka un geju kultūras ikonas Touko Lāksonena dzīvesstāstu.

Visas filmas tiks demonstrētas ar subtitriem latviešu valodā, bet bērnu rīta animācija būs ierunāta latviešu valodā.

Seansu laiki: plkst. 11 tiks demonstrēta filma Burvju māja, plkst. 14 - Jerihova / Jerichow, plkst. 16 - ​Barbara / Barbara, plkst. 18 - 18:00 - Fēnikss / Phoenix, bet plkst. 20 filmas Tom of Finland pirmizrāde.

Ieejas maksa: 5 EUR / skolniekiem, studentiem, senioriem 3,50 EUR. Iespējams iegādāties biļeti uz visu Eiropas Mākslas kino dienas programmu: 12 EUR / 9 EUR skolniekiem, studentiem, senioriem. Biļetes nopērkamas kinoteātra Kino Bize kasē, kā arī iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize.

Eiropas Mākslas kino dienu jau otro gadu pēc kārtas rīko art house kinoteātru organizācijas CICAE un Europa Cinemas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja