Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāls 2Annas piedāvās piecas oriģinālas fokusa tēmas Zeme filmu programmas

Piektdien, 9. aprīlī, tiks atklāts 25. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, piedāvājot skatītājiem tiešsaistē vērot aizraujošas konkursa programmas, kurās būs iespējams redzēt gan atzinību guvušus darbus, gan jaunas un eksperimentālas filmas.

Paralēli konkursa programmām jau kopš 2013. gada festivāls veido arī tematiskas ārpuskonkursa programmas, kas ir kā pētījumi par izvēlēto tēmu, kurā kino ir zinātnes disciplīna. Šogad festivāla 2Annas fokusa tēma ir Zeme (2020.–2022. gadu cikla Kosmoss, zeme un cilvēks ietvaros), un skatītāju vērtējumam un pārdomām tiks nodotas piecas oriģinālas fokusa filmu programmas. 

Pēdējās desmitgadēs mūsu dzīvesstils ir mainījies līdz nepazīšanai, un tehnoloģiju straujā attīstība ir ietekmējusi gan planētu Zeme, gan cilvēku dzīvesveidu un veselības stāvokli. Fokusa programmu mērķis ir rosināt diskusijas par festivāla tēmu, kā arī dot iespēju jauniem kuratoriem un māksliniekiem iepazīstināt sabiedrību ar inovatīviem fokusa tēmas aspektiem.

Britu žurnālista un kinokritiķa Džeka Brindelli veidotā fokusa programma Antropocēna laikmets (10. aprīlī plkst. 20) lūkosies uz pasauli, atklājot cilvēka darbības ietekmi uz Zemes ekosistēmu. Sabiedrībā, kurā valda ekoseksualitāte un ekofeminisms, ieskatīsies māksliniece Linda Boļšakova ar savu filmu izlasi Ekoseksuāļi (10. aprīlī plkst. 23; 18+).

Režisores Astras Zoldneres fokusa programma Apokalipse (13. aprīlī plkst. 21.30) rosinās aizdomāties par iespējamību, ka jau šobrīd dzīvojam pasaules gala noskaņās. Savukārt cilvēka un dabas attiecības pētīs kino režisors un apskatnieks Žiljēns Nuhums Kulibali latviešu īsfilmu izlasē Dabiski (14. aprīlī plkst. 18).

Festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča ir izveidojusi īpašu retrospektīvu fokusa programmu 2Annas25: Kustība cauri laikiem (9. aprīlī plkst. 18), kas, atzīmējot festivāla 25. norises gadu, skatītājiem piedāvās izcilu iepriekšējo gadu īsfilmu seansus un ievadīs šī gada festivāla fokusa programmas. Festivālu 2Annas 9. aprīlī plkst. 20 atklās filmas Delikātie ķermeņi. F. Persija Smita apslēptā pasaule (2016) seanss un mākslinieces Sabīnes Moores jeb The Waterflower performance un koncerts.

Festivāls 2Annas šogad notiks tiešsaistē, un filmas bez maksas būs iespējams vērot festivāla mājaslapā. Vietu skaits būs ierobežots, tāpēc, sākot ar 1. aprīli, festivāla tiešsaistes apmeklētāji ir aicināti rezervēt sev vietu, reģistrējoties seansiem festivāla mājaslapā

2021. gada festivāla fokusa tēmu Zeme jau no janvāra ievada lekciju un sarunu cikls, kas caur kino prizmu raugās uz aktuāliem ar mūsu planētu saistītiem jautājumiem. Festivāla laikā norisināsies Industrijas dienas pasākumi, kuru laikā kino nozares pārstāvji diskutēs par kino industrijas iespējām būt videi draudzīgai nozarei. Tāpat gaidāmi Eiropas Kinoakadēmijas filmu seansi un citi īpaši pasākumi.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kuru organizē Virtuālā studija Urga, ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja