Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Filmu Paradīze 89 noskatījušies jau vairāk kā 16 000 cilvēku

Filmu Paradīze 89 desmit dienu laikā kopš tās pirmizrādes redzējuši vairāk kā 16 000 skatītāju, informē filmas pārstāve Aleksa Spriņģe.

Kopumā filma tiks izrādīta 161 vietā visā Latvijā, pārņemot gan pilsētu lielākos kinoteātrus, gan kultūras, tautas namus un skolas, tādējādi ikvienam būs iespēja iepazīt vasaru, pēc kuras viss bija citādāk.

“Vakar ar meitu noskatījāmies divreiz pēc kārtas - kā no vienas zāles ārā, tā otrā uzreiz iekšā - tik ļoti viņai patika! Gribot redzēt vēl trešo reizi. Es arī,” savā sajūsmā dalās filmas skatītāja.

Šī spēlfilma pieaugušajiem filmas skatītājiem dod iespēju atgriezties bērnības paradīzē, sajust 1989.gada vasaras noskaņu un atcerēties bērnības saulainās vasaras, savukārt gados jaunākiem skatītājiem ir iespēja paskatīties, kā dzīvoja un spēlējās viņu vecāki, cik patstāvīgi viņi bija tajā vecumā, uzdot jautājumus un, iespējams, ko pārņemt savā ikdienā.

Filmā Paradīze 89 piedalās latviešu aktrises Baiba Broka un Guna Zariņa, kā arī aktieri Ivars Krasts, Kaspars Gods un operdziedātājs Nauris Puntulis. Galvenajās lomās filmā iejūtas skolnieces Magda Lote Auziņa, Marta Ģertrūde Auzāne, Evelīna Ozola un Līva Ločmele. Filma tapusi  filmu studijā Tasse films un to producējušas producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze. Filma ir Latvijas un Vācijas producentu kopražojums un viena no programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei filmām. 

Madaras Dišleres filma ir ne vien nozīmīga Latvijas vēstures posma ekranizējums, bet arī būtisks veikums Latvijas kino - filma var lepoties ar skaitliski lielākajiem masu skatiem, kuru tapšanā, rekonstruējot Baltijas ceļu, piedalījušies vairāk nekā 700 dalībnieku. Tāpat veidojot filmu restaurēta Tautas frontes līdera Daiņa Īvāna leģendārā 1989.gada 23.augusta radio runa, kura nebija saglabājusies nevienā radio audio arhīvā.

Informācija par filmas seansiem visā Latvijā apkopota portālā LSM.LV

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja