Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģertrūdes ielas teātrī notiks īpašs Matīsa Kažas filmizrādes Ūdens garša seanss

Ģertrūdes ielas teātris 8. aprīlī plkst. 19.00 aicina uz režisora Matīsa Kažas satīriskās komēdijas Ūdens garša seansu, kas uzņemta sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri. Pēc seansa notiks saruna ar filmizrādes radošo komandu.

Filma vēsta par žurnālisti Katrīnu, kas pēta noslēpumainu organizāciju Ūdens mājas, kuru vada plašu popularitāti ieguvušais Meistars. Kad Katrīna atklāj shēmas, kas patiesībā slēpjas aiz miljoniem vērtās Meistara biedrības, kur cilvēki sevi attīra ar īpaši strukturēta ūdens spēku, viņa nolemj to izmeklēt un informēt sabiedrību. Taču Katrīna uzzina, ka organizācijā aktīvi iesaistījusies arī viņas meita, kura ir pārliecināta par ūdens spēku.

Līdzīgi kā Matīsa Kažas komēdija Kino un mēs, arī Ūdens garša apvieno teātra un kino elementus, darbību pārceļot nosacītā vidē un visu filmu uzņemot vienā nepārtrauktā kadrā bez montāžas vietām. Filmizrādes operators: Aleksandrs Grebņevs. Galvenajās lomās: Vilis Daudziņš, Iveta Pole, Andris Keišs, Jānis Skutelis, Gerds Lapoška, Alise Dzene

"Ideja par filmas sižetu radās pagājušā gada sākumā, kad Latvijas informatīvā telpa kļuva arvien agresīvāka un sašķeltāka. Covid-19 pandēmija un ar to saistītie notikumi tikai vēl vairāk eskalēja problēmas, kas sabiedrībā bija samilzušas jau gadiem iepriekš. Es vēlējos radīt darbu par to, ko nozīmē pakļauties konkrētam informācijas burbulim un kādi psiholoģiski mehānismi tiek pielietoti, lai radītu sekotājus. Arī par brīvās gribas robežām mūsdienu pasaulē. Ūdens garšas scenārijs tapa sadarbībā ar visiem iesaistītajiem aktieriem. Es piedāvāju varoņus un sižeta sākotnējo uzstādījumu, taču tālāko mēs radījām visi kopā," stāsta Matīss Kaža.

Biļetes www.git.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja