Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jura Kursieša filma Oļegs ieguvusi galveno balvu CinEast kinofestivālā Luksemburgā

Režisora Jura Kursieša filma Oļegs ieguvusi galveno žūrijas balvu Luksemburgā notiekošajā Centrāleiropas un Austrumeiropas kinofestivālā CinEast, liecina informācija festivāla mājaslapā, ziņoja aģentūra LETA.

Festivāla balvas tika izdalītas sestdien, savukārt svētdienas vakarā festivāla ietvaros Luksemburgā vēlreiz tiks izrādīta galveno apbalvojumu ieguvusī filma Oļegs.

CinEast šogad notika jau divpadsmito reizi. Latvijas filmas arī iepriekš izrādītas šajā festivālā. 2016.gadā galveno balvu tajā ieguva Renāra Vimbas spēlfilma Es esmu šeit.

Kā informēja asociācija Luksemburga-Latvija, šogad festivāla programma bija iekļauta arī Ginta Zilbaloža animācijas filma Projām. Latvijas vārds festivālā parādījās arī saistībā ar Čehijas režisora Mihala Hogenauera spēlfilmu Klusie pieskārieni, kura tapusi sadarbībā ar Latvijas filmu studijas Tasse Film producentu komandu. CinEast animācijas īsfilmu programmā bija iekļauts arī Lizetes Upītes darbs Rīgas ceriņi.

LETA jau vēstīja, ka filmas Oļegs pamatā ir patiess stāsts par Latvijas nepilsoni, pēc profesijas miesnieku, kurš devies labākas dzīves meklējumos - strādāt gaļas kombinātā Beļģijā. Pavisam drīz galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, jo viņa dzīvi sāk kontrolēt noziedznieku banda.

"Psiholoģiskā spriedze spiež galveno varoni pieņemt lēmumu par bēgšanu, kas sākumā šķiet neiespējama," filmas scenāriju ieskicē kinolentes komunikācijas konsultante Marta Lagzdiņa.

Savukārt režisors Kursietis iepriekš uzsvēris, ka Oļegs pārstāv tos simtiem tūkstošu cilvēku, kuri šādi dzīvo. "Lai kāda būtu paša varoņa personība, neviens nav pelnījis nonākt zem tāda fiziskā un psiholoģiskā terora. Šis stāsts ir "līdz kaulam" patiess un pavēsta vairāk par skaļiem manifestiem," pauda režisors.

Filma Latvijas pirmizrādi piedzīvoja 4.oktobrī, bet pirms tam Latvijas reģionos notika īpaši seansi sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, kas Cilvēku tirdzniecības novēršanas mēneša laikā organizēja sociālo kampaņu un ekspertu diskusijas reģionos, lai aktualizētu cilvēku tirdzniecības jeb modernās verdzības tēmu.

Kinolente ir Latvijas, Lietuvas, Beļģijas un Francijas kopražojums un tā uzņemta ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja