Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kinoteātris Splendid Palace aicina uz Eiropas kino nakti

Kinoteātris Splendid Palace, līdz ar kinoteātriem 27 citās valstīs, atzīmēs Eiropas kino nakti, kuras ietvaros 6. decembrī plkst. 19:30 demonstrēs Jorga Lantima filmu _Svētā brieža nogalināšana / The Killing of a Sacred Deer (2017), informēja kinoteātra pārstāve Zane Arāja.

Eiropas kino nakts ir unikāls notikums, kas laika periodā no 3. līdz 7. decembrim norisināsies vismaz 34 Eiropas pilsētās, atzīmējot Eiropas filmu kultūras bagātību.

Svētā brieža nogalināšana 2017. gada Kannu kinofestivālā saņēmusi balvu par labāko scenāriju.

Kinoteātra Splendid Palace Daira Āboliņa kuratore par Eiropas kino nakti stāsta: “Mirkli pirms savas 95. jubilejas Spelendid Palace iekļaujas nebijušā 27 valstu kino akcijā. Mēs ar savu līdzdalību apliecinām Eiropas kino talantu spēku un respektējam kino veidotājus, kuri dzīvo mūsu kaimiņu valstīs.  Šis gads ir pierādījis, ka mēs ne tikai esam Eiropas kino daļa, bet ar savu  kino esam jutušies arī novērtēti. Pasaule ir apliecinājusi, ka ir gatava skatīties filmas latviešu valodā! Bet vai mēs esam tikpat atsaucīgi filmām ungāru, lietuviešu, poļu, itāļu valodās? Autorkino sirds ir Eiropā, un mēs esam tā īstā publika! Šī Eiropas kino nakts #EuropeanCinemaNight paplašinās mūsu kino pieredzi kādā īpašā satikšanās, skatīšanās un diskusiju seansā! Mēs dzīvojam sarežģītā laikmetā, kad viss ir globāls,  arī vientulība.  Ir svarīgi,  ka mūsdienu kino spēj reflektēt ne tikai trauksmi, bet arī ilgas pēc harmonijas.”

Pirms seansa jau no plkst. 19 skatītāji tiks sagaidīti ar glāzi dzirkstoša vīna, savukārt pēc seansa būs iespēja iesaistīties aizraujošā diskusijā par filmu ar psihoterapeitiem Ilonu un Gati Bušiem.

Ieeja uz pasākumu ir bez maksas, bet ielūgumus iespējams saņemt kinoteātra kasē. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ kinoteātris aicina ielūgumus izņemt laicīgi.

Filma franču, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja