Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kinoteātros sāk izrādīt franču režisores Selīnas Siamas filmu Lēdijas portrets ugunī

14. februārī Latvijas kinoteātros sāks izrādīt filmas Selīnas Siamas filmu Lēdijas portrets ugunī (Portrait of a Lady on Fire). Filma ieguvusi balvu par labāko scenāriju Kannu kinofestivālā un Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā, kā arī izpelnījusies vietu starp kino kritiķu 2019. gada atzītākajām filmām, informēja Kino Bize pārstāvji.

Režisori Selīnu Siamu sajūsminājusi ideja veidot mīlas stāstu, kur visi ir vienlīdzīgi, bet laika gaitā ideja kļuvusi vēl radikālāka.

Līdzīgi kā iepriekšējās režisores filmas arī šis ir stāsts par sevis atklāšanu un brīvību. Uz nomaļas Francijas salas astoņpadsmitajā gadsimtā uzplaukst aizliegtas jūtas starp jaunu aristokrāti Eloīzi un Mariannu, kura ir ieradusies uzgleznot viņas portretu. Gleznai jātop slepeni, jo tā paredzēta Eloīzes topošajam vīram, ar kuru sieviete atsakās precēties.

Novērojot katru smalkāko detaļu, Marianna iepazīst Eloīzi arvien vairāk un ietērpj gleznotajā portretā savas emocijas un atmiņas. Kad Eloīzes māte aizbrauc no salas uz piecām dienām, abām sievietēm atvēlēts brīdis brīvībai, kurā viņas spēj piedalīties nakts dzīrēs pludmalē, griezties degošās brokāta kleitās un baudīt ķermeniskus kaisles brīžus.

Veidota elegantā un smalkā stilistikā, Lēdijas portrets ugunī atgādina renesanses laikmeta gleznu, par kuru nereti skaudrais kino kritiķis Pīters Bredšovs (The Guardian) pēc pasaules pirmizrādes steidza rakstīt jūsmojošu recenziju: "Selīna Siama Kannu kinofestivālā piedāvāja ārkārtīgi elegantu, noslēpumainu drāmu, kas paredz estētiskas baudas un baiļu trīsas. Ar šo jauno stāstu viņa demonstrē dziļi aizkustinošu klasiskā stila meistarību."

Filmas pirmizrāde kinoteātrī Kino Bize notiks piektdien, 14. februārī plkst. 19. Lēdijas portrets ugunī tiks demonstrēta arī kinoteātrī Splendid Palace, K.Suns, Apollo kino un Kino Cēsis. Filma tiks izrādīta franču un itāļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja