Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LTV sestdienās rādīs jaunu daudzsēriju filmu Saplēstā krūze

Jaunā LTV daudzsēriju filma _Saplēstā krūze _tiks rādīta LTV1 ēterā no 13. februāra, sestdienās, plkst. 21.25, informēja televīzijas pārstāve Agita Pudule.

Trīs meiteņu draudzība. Liktenīga mīlestība, kaislības un cerība. Katru dienu dzīve viņām piespēlē jaunus pārbaudījumus un izšķirošas izvēles. Kādi likteņa līkloči viņas sagaida? Saplēstā krūze būs mīlasstāsts 12 sēriju garumā.

Daudzsēriju filma veidota pēc Alfrēda Dziļuma romānu Saplēstā krūze un Vilka zobs motīviem, taču lielāko filmas daļu veido oriģinālsaturs. No romāna Saplēstā krūze ņemti vien daži galvenie tēli un to attiecību līkloči, kuri filmā apaudzēti ar dažādiem notikumiem, kas ievilks skatītāju latvieša iekšējās pasaules sajūtās un vērtībās. Arī citi personāži, pateicoties to pielāgošanai kino vēstījuma specifikai, ir ieguvuši jaunas dimensijas. 

Filmas centrā ir cilvēks – latvietis, kurš darīs visu, lai nosargātu savas vērtības – laimi, ģimeni, bērnu, arī īpašumus ar visdažādākajām metodēm – gan ar viltu un cietsirdību, gan ar patiesu mīlestību un atklātību.

Saplēstā krūze ir stilizācija par 30. gadiem, kas saturiski pietuvināta mūsdienām, jo filmas prioritāte nav autentiskums, bet gan cilvēciskās attiecības. Par svarīgu filmas morālo vēstījumu varētu kalpot Kristīnes Nevarauskas novērojums: "Visiem sanāk vilties, bet tas nenozīmē, ka ir jāapstājas. Droši jāiet tālāk un ticība, ka viss būs labi."

Saplēstās krūzes tēlos iejutušies aktieri – Ieva Segliņa, Kaspars Dumburs, Kristīne Nevarauska, Imants Strads, Mārtiņš Upenieks, Skaidrīte Putniņa, Kaspars Gods, Inga Mizāne-Grasberga, Mārtiņš Egliens, Anete Berķe, Kristaps Ķeselis, Kārlis Freimanis un citi.

Top komentāri

polovcietis
p
Kaut kāds konceptauto, modernais jumta segums, dzeltenie leišu ķieģeļi, bardaks un netīrība visās istabās ar padomju elektroinstlācijas elementiem, padomju piena pudeles metāla taras kastēs u.t.t. .Bagātie Zemgales saimnieki tā nedzīvoja - kā bomži. No Dziļuma valodas - ne smakas. "Informācija...ja es būtu brīva, nebremzētu...viņa līmeņa cilvēks...profesionālis...čau, meitenes...man ir piķis...viņš drāž Liesmu..." Tā ir prasta haltūra, kas degradē gan laikmeta ainu, gan valodu. Nevajag iedomāties, ka skatītāji neko nav redzējuši ne lasījuši. Nabadzības apliecinājums.
Zvērs
Z
Kauna sajūta nepameta arī 2. sērijā. Kā TV var atļauties tērēt naudu tik vājprātīgi netalantīgam, klišejiskam un ar pirmavotu ( dziļumu) nesaistītam grābstījumam? Leksika - tas ir vēl specefekts! Izcūkots labs, vienkāršs materiāls masu gaumei, nolaižot kvalitātes latiņu vēl zemāk nekā iztēle spēj uzburt. Ēriks un Nate - atvainojiet, vai šie jaunieši ir spējuši pabeigt kādu aktierskolu?
Zāļu Vecis
Z
Aktieru komanda sapulcināta veiksmīgi, uzrunā arī tad, kad neviens neko nesaka. No pirmās sērijas nevar runāt viszinoši un visparedzami. INTA GORODECKA, paldies Dievam, radusi patvērumu no "Ugunsgrēka" žņaugiem, kur lielu daļu vainas jāuzņemas scenāristēm, kas jauc žanrus un raksta bezgaršīgu gogelmogeli. Gaumes un smalkuma trūkums. Bezjēgas juceklis, no kura labākā gadījumā sanāktu četrām špeizēm. Ļaunuma slavinājums, kas īpaši dots abu māsu tēlotājai, vēl radīs atbalsi jau tā izvaļā kritušos. Pati aktrise spētu būt lieliska, ja viņai netiktu uzspiesti vienveidīgi, cilvēcību degradējoši uzdevumi. Grupa aktieru, kas tur pārsēdējušies ne jau bez režisores ziņas, Rafalsons, Dreģe, reizēm arī Daudziņa un Melbārdis nesniedz nekā jauna, izteiksmes līdzekļi nožēlojami griežas uz riņķi. Ilze Vazdikas iekšējā kultūra pieprasa arī atbilstošas situācijas un uzdevumus, kas attiecīgi maina spēles veidu no apmiera uz atraisītu darbību, tāpat Uldis Dumpis, Brūveris, Devīte, Gaismiņa, atvainojos, ka aizmirsu vāŗdu- aktieris ar japānisko matu kamolu pakausī. Režisore Gorodecka "Ugunsgrēkā" uzrāda gaumes trūkumu un nevarību, jo rada iespaidu, ka neprot turēties viena žanra robežas, bet it kā slēpdamās miksē visu, kas pagadās. "Saplēstā krūze"raisa atmiņas par "Saldo indes garšu".Redzam ne tikai magoņu lauku, dabas skaistumu, koptu dzīvnieku un māju, pagalmu pievilcību. Skaistas ir aktrises- Anete Berķe, Inga Misāne, Ieva Segliņa, Kristīne Nevarauska, Skaidrīte Putniņa. Vīri ar dažādiem raksturiem un miesas būvi. Muļķīgs izskatās pīpēšanas drudzis, kas taču pārņemts no Holivudas kino, smieklīga, piemēram pudeļu mazgāšana, kad tukšu vēl izbrauka ar birsti. Piena saskābšanā nevainosim dzērāju, bet skalošanu, kas dažbrīd veikta arī režisores un redzamo tēlu galvās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja