Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No cilvēka līdz metatelpai. Festivāls 2Annas ir klāt!

No 8. līdz 14. aprīlim norisināsies jau 26. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas. Mākslīgais intelekts, kvīri, transhumānisms – skatītājiem tiks piedāvāts kvalitatīvs un daudzveidīgs kino par aktuāliem, izaicinošiem un arī filozofiskiem tematiem no visas pasaules par šī gada festivāla fokusa tematu Cilvēks. Kaņepes Kultūras centra pagaidu mājās Diagonāle, kinoteātrī KSuns un tiešsaistē apmeklētājus sagaida konkursu un fokusa īsfilmu programmas, konkursi, ballītes, profesionāļu tikšanās un diskusijas, informēja festivāla pārstāve Agnese Krastkalne.

Jau 8. aprīlī plkst. 18 norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas atklāšanas ceremonija, šoreiz – pavisam neierastā formātā. Viesus sagaida Ginta Gabrāna papildinātās realitātes darbs Lielā fināla atklāšana 2Annu metatelpā. Tās ir ar mākslīgo intelektu ģenerētas izstāžu atklāšanu iterācijas, par pamatu neironu tīkla apmācībai izmantojot ap 1000 fotoattēliem no Latvijas laikmetīgās mākslas izstāžu atklāšanām.

Mākslas darbus varēs vērot 100m rādiusā ap RSU Anatomijas muzeju, izmantojot aplikāciju SAN. Savukārt Platons Buravickis piedāvās īpašu muzikālo improvizāciju, kas mijiedarbosies ar mākslīgā intelekta radītajiem tēliem. Ieeja pasākumā būs ar ielūgumiem, bet tiks piedāvāta arī tiešraide 2Annu Facebook lapā.

Festivāla laikā caur diskusijām, inovatīvām, izaicinošām un sociāli aktīvām filmām tiks pētīts, kā cilvēka dzīve transformējusies tehnoloģiju laikmetā, un meklētas atbildes uz jautājumu: kāds ir mūsdienu cilvēks? Kāda ir cilvēcības nozīme mūsdienās? Atbildes uz tiem meklēs vietējie un starptautiskie kuratori filmu izlasēs Koloniālisms. Vardarbības un ekspluatācijas laicīgā rezonanse (Ričards Tomsons, Lielbritānija), Kvīri (Augusts Čičelis, Lietuva), Transhumānisms. Homo ex machina (filozofijas žurnāls Tvērums) un Mākslīgais intelekts (Astra Zoldnere).

Reaģējot uz šī brīža situāciju, īpaši notikumi gaidāmi saistībā ar Ukrainu. Kuratores Olga Gusiatinska un Saša Prokopenko no Kijivas Starptautiskā īsfilmu festivāla piedāvās programmu Uzmanības centrā Ukraina ar ukraiņu režisoru īsfilmām, kuras reflektē par pēdējo gadu notikumiem Ukrainā un ārpus tās. Savukārt ukraiņu ģimenes ar bērniem un jaunieši, kas šobrīd mājvietu raduši Latvijā, aicināti uz Starptautiskā bērnu un jauniešu filmu konkursa programmām seansos Rīgas Kongresa namā 8. aprīlī plkst. 14.

Vairāk nekā 2000 filmu konkurencē izvēlētas 74 labākās īsfilmas no 35 pasaules valstīm, kas tiks vērtētas četrās konkursu programmās – Starptautiskais īsfilmu konkurss, Baltijas īsfilmu konkurss, Starptautiskais vidēja garuma filmu konkurss, kā arī Starptautiskais bērnu un jauniešu īsfilmu konkurss. Filmas vērtēs starptautiska žūrija: somu režisors un animators Joni Mannisto, Olga Gusiatinska no Kijivas Starptautiskā īsfilmu festivāla un režisore Adriana Roze. Industrijas dienu pasākumi šogad veltīti sarežģītai, bet aktuālai tēmai – mentālajai veselībai kino industrijā.

Vairāk informācijas var meklēt šeit:

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja