Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Notiks saruna par karjeras iespējām kino industrijā

Zoom platformā 23. martā plkst. 15 norisināsies kārtējā Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) organizētā saruna par karjeras iespējām kultūras un radošo industriju nozarē.

Šajā reizē sarunas centrā būs karjeras iespējas kino industrijā, sarunā piedalīsies Kino Bize Antuāna Duanela kino skolas jauniešiem līdzdibinātāja un lektore, žurnāliste Rīgas Laiks un portālā KinoRaksti Daniela Zacmane, Riga IFF radošā direktore un raidījuma Piejūras klimats veidotāja Sonora Broka, kā arī kino ražošanas praktiķe, studentu filmu producente un producēšanas pasniedzēja Daiga Livčāne. Sarunu vadīs LKA karjeras izglītības projektu vadītāja Leonarda Ķestere.

Sarunā tiks atklātas daudzveidīgās profesionālās darbības iespējas, ko paver kino industrija, apskatot gan mākslinieciskās, gan tehniskās, gan arī teorētiskās profesijas, vienlaikus novērtējot nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai tajās darbotos.

Danielu Zacmani vienmēr ir interesējis kino – no bezmērķīgas aizraušanās šī interese pamazām kļuvusi akadēmisku nodarbi. Izšķirošais impulss doties virzienā, kas vienmēr visvairāk arī interesējis, bija iespēja pirms pāris gadiem studēt kino teoriju LKA maģistrantūrā. Šobrīd Daniela turpina studijas LKA doktorantūrā un viņas pētnieciskās intereses saistās ar melodrāmas modalitāti. Paralēli studijām Daniela LKA pasniedz lekcijas kino vēsturē un līdzdarbojas Kino Bize Antuāna Duanela kino skolā. Jau vairākus gadus Daniela raksta par kino žurnālam Rīgas Laiks un portālam KinoRaksti.  

Vairāk nekā desmit gadus Sonoras Brokas profesionālā darbība ir bijusi saistīta kā ar nacionālo, tā starptautisko kino, veidojot programmas kino festivāliem, tostarp Rīgas Starptautiskajam kino festivālam Riga IFF, kurā Sonora darbojas arī kā radošā direktore. Sonora veido radio raidījumu Piejūras klimats, kā arī raksta kino apskatus portālam Kinoraksti un ir piedalījusies dažādās kinofestivālu žūrijās.

Daiga Livčāne var lepoties ar ļoti daudzveidīgu filmu ražošanas pieredzi Latvijas un starptautiskā līmenī – izpildproducente un producente, režisora asistente, transporta menedžere, ražošanas koordinatore, laukuma un lokāciju menedžere. Daiga darbojas arī kā kultūras projektu vadītāja un var lepoties ar lielu pieredzi brīvprātīgo koordinēšanā. Šobrīd pasniedz kino producēšanu LKA studentiem un producē “Audiovizuālās mākslas” studentu filmas.

LKA karjeras izglītības projektu vadītāja Leonarda Ķestere reizi mēnesī aicinās interesentus piedalīties sarunu ciklā Iepazīsti profesijas kultūrā un radošajās industrijās, kas notiks attālinati Zoom platformā. Katrā sarunā tiks izcelta kāda profesija un tajā piedalīties tiks aicināti studenti un absolventi, kuri tajā darbojas, lai uzzinātu viņu pieredzi profesijas izvēlē, to, kādas prasmes un iemaņas nepieciešamas, lai tajā darbotos. Tā būs lieliska iespēja ne tikai iepazīt kultūras un radošo industriju nozares dažādās šķautnes, bet arī paplašināt redzējumu par savām studiju un darba iespējām nākotnē.

Pieteikšanās dalībai seminārā līdz 23. marta plkst. 10:00, aizpildot pieteikšanās formu: https://forms.gle/31hqRuvNjWZdVVyKA. Saite uz sarunu tiks izsūtīta līdz 23. marta plkst. 12.00.

Sarunas garums 60 līdz 90 min. 

Nākamās sarunas: 13. aprīlī un 25. maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja