Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Piektā Latvijas valsts simtgades filma Turpinājums pirmizrādi piedzīvos martā

Latvijā 22.martā pirmizrādi piedzīvos Ivara Selecka dokumentālā filma Turpinājums, kas iekļauta Nacionālā kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, aģentūru LETA informēja studijas Mistrus Media pārstāvji.

Filma, kuras uzņemšana tika sākta 2015.gadā, stāsta par pieciem bērniem Latvijas novados, kuri sākuši savas skolas gaitas. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki iebraukuši Latvijā pēc 1940.gada, bet Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki. Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā.

Turpinājums ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu.

Filmas radošajā komandā ir arī operators Valdis Celmiņš, producenti Antra Gaile un Gints Grūbe, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Ernests Ansons, montāžas režisore Andra Dorša, montāžas un scenārija konsultante Krista Burāne, varoņu izpēti veica Dace Dzenovska un Antra Gaile. Šī ir jau otrā Selecka filma, kas top studijā Mistrus Media.

"Visu ko savā dzīvē esmu filmējis, bet filmu par bērniem uzņemu pirmoreiz. Paies laiks, bērni paaugsies, un pasaule būs tāda, kādu veidos un apdzīvos viņi. Taču kaut kāda daļa no šīs nākotnes bērnos mājo jau tagad. Mēģinot vērīgi ielūkoties, kas notiek bērnu prātos, mēs varam censties saskatīt paši savu nākotni, savu turpinājumu," filmu aprakstīja kinorežisors Seleckis.

Jau vēstīts, ka NKC programmu Latvijas filmas Latvijas simtgadei 17.augustā atklāja ar filmu Vectēvs, kas bīstamāks par datoru. Programmā kopumā iekļautas 16 pilnmetrāžas filmas - sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas. Līdz šim pirmizrādi piedzīvojušas filmas Vectēvs, kas bīstamāks par datoru, dokumentālā filma Ievainotais jātnieks un Astoņas zvaigznes. Pārējo 13 filmu izrādīšana uz kino ekrāniem plānota visa 2018.gada garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja