Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas Starptautiskajā īsfilmu festivālā 2Annas izrādīs 113 īsfilmas

Šodien, 10. februārī, sākas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kurā visu nedēļu līdz svētdienai, 16. februārim, 23 aizraujošos un daudzveidīgos seansos Kaņepes Kultūras centra kino Augusts, kinoteātros KSuns un Splendid Palace izrādīs 113 īsfilmas no 38 pasaules valstīm. Šis gads, kad festivāls norisinās jau 24. reizi, iezīmē arī sākumu trīs gadu fokusa programmu ciklam Kosmoss, zeme un cilvēks, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāls piedāvā četras konkursa programmas. Starptautiskā īsfilmu konkursa, Starptautiskā vidēja garuma filmu konkursa un Baltijas īsfilmu konkursa programmas vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija. Tās sastāvā: Madli Lääne, spēlfilmu un dokumentālo filmu režisore, pasniedzēja Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā, Mauro Carraro – viņa īsfilma Hasta Santiago atzīta par labāko debijas filmu 2014. gada Anesī festivālā un saņēmusi vairākus desmitus apbalvojumu visa pasaulē, Christoffer Olofsson, kurš jau 20 gadus ir Upsalas Starptautiskā īsfilmu festivāla programmas direktors Zviedrijā, kino kritiķis un kurators, kā arī Elīna Reitere – viņa par Latvijas jaunāko filmu recenzijām 2019. gadā nominēta Normunda Naumaņa vārdā nosauktajai Gada balvai mākslas kritikā. Jau tradicionāli Starptautisko Bērnu un Jauniešu īsfilmu konkursu vērtēšana tiks uzticēta pašiem skatītājiem.

Plašajā festivāla programmā ir arī trīs Eiropas Kinoakadēmijas (EFA) labāko īsfilmu seansi Short Matters, fokusa programma, kas veltīta kosmosa tēmai kino un mākslā, un īpaši notikumi - filmas Ceļojums uz Ogri pirmizrāde Rīgā un Industrijas diena Pieci soļi, kā izveidot veiksmīgu īsfilmu. Festivāla atklāšanas ceremonijā otrdien, 11. februārī, kino Splendid Palace, tiks izrādītas ekoloģijas tēmai veltītas, starptautiskos kinofestivālos godalgotas Francijā dzīvojošas japāņu režisores Momoko Seto īsfilmas Planētas A, Z, ∑ un ∞.

Viesiem, kino veidotājiem un vienkārši kinomīļiem būs iespēja satikties, iepazīties un pavadīt laiku brīvā atmosfērā piecos festivāla vakara pasākumos – tos vadīs festivāla oficiālā radio NABA dīdžeji un raidījumu veidotāji Lauls DJ, DJ Uldis Rudaks, DJ SairaM un Dambis, kā arī Riga Reggae mūziķis DJ Horens Stalbe. Ballīšu sākums – plkst. 22. Piektdien ieeja 2 eiro, pārējos vakaros – bez maksas.

Biļetes uz kino seansiem iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv. Pilna biļetes cena iepriekšpārdošanā 5 eiro, pie ieejas seansā – 7 eiro, ar atlaidi – 3.50 eiro. Ieeja konkursa programmas seansos (izņemot bērnu un jauniešu konkursu) – bez maksas.

Īsfilmu festivāls 2Annas norisināsies Rīgā no 10. līdz 16. februārim. Tas ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāls piedāvā oriģinālas, inovatīvas, un sociāli aktīvas filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, stāsta par aktuālām tēmām, piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, Festivāls popularizē īsfilmas žanru, skatot Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija Urga.

Festivāla programma: www.2annas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja