Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šonedēļ norisināsies filmu festivāls 2Annas

No otrdienas, 28. novembra, līdz pat nedēļas beigām norisināsies 22. Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2Annas, kam šogad izvēlēta fokusa tēma "autsaideri", portālu Diena.lv informēja festivāla organizatori.

Festivāla ietvaros būs skatāmas gan pasaules prestižākajos kino konkursos kritiķu atzinību ieguvušas īsfilmas, gan arī kino debijas. Tāpat festivāls piedāvās piesātinātu kino industrijas pārstāvjiem paredzēto un bezmaksas publisko pasākumu programmu - koncertus, performances, lekcijas, industrijas dienas pasākumus un DJ vakarus.

Festivāla atklāšanas pasākumā, otrdien plkst.20 Kaņepes Kultūras centā (Skolas ielā 15), tiks demonstrēts fragments no dokumentālā stilā uzņemtās zviedru-dāņu mēmās šausmu filmas Raganas (Häxan, 1922), kuru veidojis Bendžamins Kristensens. Brīvās balss improvizācijas māksliniece Dana Indāne kopā ar flautisti un komponisti Vinetu Lagzdiņu un multimākslinieku Arvi K. Pogo (Kantiševu) radīs oriģinālmūziku šai filmai, papildinot krāšņo kino lenti ar laikmetīgu balsu un instrumentālo skanējumu, kurš balstīts kristietības un pagānisma skaniskajās idejās. Ieeja pasākumā būs bezmaksas.

Festivālā bez intriģējošiem dažādu žanru filmu seansiem šogad gaidāmi arī vairāki citi interesanti pasākumi. Industrijas dienas ietvaros norisināsies gan virtuālās realitātes filmu seansi, gan Reality Check konference, kas apvienos studentus un profesionāļus no audiovizuālās mākslas industrijām un citām jomām, lai iepazītu paplašinātās realitātes tehnoloģiju piedāvātās iespējas, kā arī savstarpējus sadarbības veidus.

Īpašs notikums festivālā šogad ir bērnu un jauniešu filmu konkurss, kas norisinās pirmo reizi un jau var lepoties ar ievērojamu filmu pieteikumu skaitu, tādējādi apliecinot šāda konkursa aktualitāti. Šajā kategorijā atlasītas vienpadsmit spēles, animācijas un dokumentālās filmas, kuras būs vērojamas divos skolu un ģimeņu seansos. Aizraujošā un atbildīgā žūrijas loma šajā konkursā tiks uzticēta pašiem skatītājiem - bērniem un jauniešiem, - dodot iespēju izraudzīties labākās no piedāvātajām filmām.

Tāpat festivāla apmeklētājiem būs iespēja noklausīties LKA Nacionālās Filmu skolas vadītāja Jāņa Putniņa lekciju Verners Hercogs un frīki, savukārt sadarbībā ar Eiropas Kinoakadēmiju apmeklētājiem tiks piedāvāta 2017. gada kinoakadēmijas balvai nominēto īsfilmu programma Short Matters.

Katras dienas filmu programmu noslēgs īpašs vakara pasākums - trešdien tas būs DJ Bombeja priekšnesums, ceturtdien - analogie kino un mūzikas instrumenti (Baltic Lab filmu skate, performance Šūnu obelsiki, Roberts Gobziņš un lentinieki). Piektdien 2Annas piedāvās divas brāļu Ābeļu filmu pirmizrādes un DJ Dambja uzstāšanos, savukārt sestdienas vakara izskaņā varēs baudīt Ingus Baušķenieka un DJ Švāna radīto muzikālo atmosfēru. Festivāla pēdējo dienu noslēgs apbalvoto filmu seanss, kad skatītājiem būs iespējams vērot starptautiskas žūrijas visaugstāk novērtētās filmas festivāla konkursos.

Visu festivāla laiku KKC būs iespējams aplūkot foto izstādi Dragkvīnas slepenā dzīve, kas ir TV reportiera un žurnālista Kaspara Beķera veidota 17 portretu fotogrāfiju sērija - daļa no lielāka fotoprojekta, kas parāda Islandes drag mākslinieku ikdienu.

Ar visu festivāla programmu iespējams iepazīties, klikšķinot šeit.

Biļetes uz 2ANNAS filmu seansiem iespējams iegādāties Bezrindas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja