Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šovakar tiks pasniegtas nacionālās kino balvas Lielais Kristaps

Šovakar, 12. novembrī plkst. 20 kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps balvu pasniegšanas ceremonija, kurā filmu nozares pārstāvji saņems apbalvojumus 21 kategorijā, tajā skaitā par labāko filmu un mūža ieguldījumu filmu mākslā, informēja pasākuma pārstāve Signe Valtiņa.

Ceremonija šovakar tiks pārraidīta arī Latvijas Televīzijā plkst. 22.

Balvas vizuālajā noformējumā šogad redzams Lielais Kristaps, kas ir apbruņojies ar skaņas ieraksta tehniku. Skaņa kinofilmā būs tēma, kam iecerēts šogad pievērst īpašu uzmanību: plaši izskanējušas Latvijas simtgades filmas, apaļa jubileja būtu pagājušā gadsimta 30. gadu skaņu hroniku veidotājiem Eduardam Kraucam un Voldemāram Blumbergam. Arī pati ceremonijas vieta – Splendid Palace – ir kinoteātris, kur vienmēr rādītas izcilas, tai skaitā arī mēmās filmas. Savukārt 1929. gada oktobrī šeit pirmoreiz Baltijā demonstrēja skaņu filmu.

Noslēguma ceremonijas režisors būs Mārtiņš Ķibers, scenogrāfijas autore Anna Heinrihsone. Līdzās ceremonijas vadītājam, rūdītam kinomīlim aktierim Egonam Dombrovskim pasākuma norisē palīdzēs un dažādus skaņas efektus uz vietas radīs tādi teātra trupas Kvadrifrons atveidoti personāži kā Viens, Divi, Trīs un Voisovers; sava loma būs arī Lielajam Mēmajam. Ar vokālajiem un mūzikas priekšnesumiem ceremonijā skatītājus pagodinās Ieva Parša, Intars Busulis, Mārtiņš Zilberts un Juris Vaivods. Noslēguma ceremonijas īpašais viesis būs maestro Raimonds Pauls.

Nacionālajai kino balvai nominētās filmas un profesionāļus izvērtēja starptautiska žūrija. Tās sastāvā ir Latvijas profesionāļi un latviešu izcelsmes profesionāļi, kuri savu kino karjeru veidojusi ārzemēs. Viņu vidū ir kinozinātnieks Ph. D. Juris Civjans (ASV), Holivudas aktrise Rutanja Alda (ASV) un kinozinātniece Dr. Elīna Reitere (Vācija). Latviju pārstāvēs Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) radošā direktore Sonora Broka, režisors Viesturs Kairišs un filmu producente Linda Krūkle.

Jau pēc festivāla noslēguma 13. novembrī aicinām uz vēl vienu ārpuskonkursa pirmizrādi –  režisora Mārtiņa Grauda dokumentālo filmu par mākslinieku Miķeli Fišeru, mēģinājumu saslēgties ar trauslo mākslas darba radīšanas brīdi.

Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps rīko biedrība Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo kino centru un LR Kultūras ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja