Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vils Smits aiziet no ASV Kinoakadēmijas pēc šokējošās rīcības Oskaru ceremonijā

Holivudas aktieris Vils Smits piektdien atteicās no dalības ASV Kinoakadēmijā piecas dienas pēc tam, kad Oskaru pasniegšanas ceremonijā tiešraidē bija iesitis pa seju vakara vadītājam komiķim Krisam Rokam.

Smits šokēja auditoriju, kārtīgi iesitot pa seju Rokam, jo viņš pajokoja par Smita sievas īsi apcirptajiem matiem. Smita sieva Džeida Pinketa Smita sirgst ar alopēciju jeb matu izkrišanu.

Smits piektdien atzina, ka viņa rīcība bijusi "šokējoša, sāpinoša un neattaisnojama". 

"Manis sāpināto cilvēku skaits ir garš un tajā ir Kriss, viņa ģimene, daudzi no maniem draugiem un mīļajiem, visi klātesošie, un globālā auditorija mājās," sacīja Smits.

"Es nodevu akadēmijas uzticēšanos. Es atņēmu citiem nominantiem un laureātiem iespēju svinēt un tikt apsveiktiem par viņu īpašo darbu. Mana sirds ir salauzta."

Smits pēc iesišanas pa seju Rokam atgriezās savā sēdvietā un viņu izlamāja. Roks tomēr saglabāja aukstasinību un turpināja pasākuma vadīšanu.

Pusstundu pēc šokējošā incidenta Smits saņēma "Oskaru" kategorijā "labākais aktieris" par tenisistu Venusas un Serēnas Viljamsu tēva atveidojumu filmā "King Richard".  

Pēdējās dienās ir izskanējušas pretrunīgas ziņas par to, vai Smits tika lūgts atstāt ceremoniju pēc šī incidenta. Kinoakadēmija paziņoja, ka viņš esot atteicies doties prom. 

Kinoakadēmija šonedēļ paziņoja, ka ir uzsākusi disciplināru lietu pret Smitu, un brīdināja, ka viņam var draudēt izslēgšana no akadēmijas locekļu skaita. Smits piektdien nolēma aiziet pats. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja