Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zināma Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programma

Zināms Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma seansu plāns Rīgā un reģionos, informē foruma pārstāve Dārta ceriņa.

No 7. līdz 11. septembrim notiks Nacionālā Kino centra organizētais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs) – starptautisks pasākums kino profesionāļiem un skatītājiem.

Šogad forums atzīmē savu 20. pastāvēšanas gadu. Foruma filmas tiks demonstrētas ne vien Rīgā, bet arī sešās pilsētās Latvijas reģionos – Cēsīs, Jēkabpilī, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī un Talsos.

Filmu skate Ārpus laba un ļauna kino cienītājiem Rīgā, kinoteātrī K.Suns, piedāvās deviņu filmu programmu, ko veido profesionāļu un skatītāju atzinību izpelnījušies darbi no Venēcijas, Tribekas un Sandensas kinofestivāliem, IDFA, AFI Docs, CPH:DOX, Doc Leipzig u.c.

Spilgtu un satricinošu kino pieredzi sagādās programmas Ārpus laba un ļauna atklāšanas filma – norvēģu režisora Pola Refsdāla intīmais Al-Qaeda pašnāvnieku-spridzinātāju portretējums Dugma: Poga (The Button, 2016). Savukārt režisora Stīva Hūvera dokumentālās filmas Gandrīz svētais (Almost Holy, 2015) uzmanības centrā ir ukraiņu mācītāja Genādija Mohņenko harizmātiskā un pretrunīgā personība. Garīdznieks par savu misiju izvirzījis ielas bērnu glābšanu no narkotiku un alkoholisma posta. Sinefīli un mākslas kino cienītāji novērtēs Lorijas Andersones vizuālo eseju Suņa sirds (Heart of a Dog, 2015), kur ievērojamā multimāksliniece un mūziķa Lū Rīda dzīvesbiedre dalās domās par mīlestību, attiecībām ar māti un mīļoto suni, budistu mācību un pasaules mainīgo realitāti.

Lai radītu papildu iespēju diskusijām par filmu tematiku, Rīgā plānotas tikšanās ar to veidotājiem. Ar kinoteātrī K.Suns izrādītajām filmām un seansu plānu iespējams iepazīties šeit: http://nkc.gov.lv/aktualitates/arpus-laba-un-launa-plans-riga/

Latviju apceļos 4 foruma programmas Ārpus laba un ļauna filmas – līdzās filmai Dugma:Poga reģionos tiks izrādīta arī terorisma tematikai veltītā filma Kaujinieki no ziemeļiem (Warriors from the North, 2014, rež. Nasibs Farahs, Sērens Stīns Jespersens). Programmu papildinās Zviedrijā dzīvojošā poļu dokumentālā kino klasiķa Jeržija Sladkovska filma Dons Žuans (Don Juan, 2015), kas preparē ar autismu sirgstošā Oļega un viņa mātes Marinas kompleksās attiecības, kā arī mūsu izpratni par normālo un anormālo sabiedrībā. Savukārt Vācijas un Argentīnas filma Mūsu pēdējais tango (Our Last Tango, 2015, rež. Germans Krāls) ir kaislīgs stāsts par tango filozofiju un partnerību dzīvē. Filma seko Argentīnas visu laiku slavenākajam tango pārim – Marijai Njevesai Rego (80) un Huanam Karlosam Kopesam (83). Tieši pateicoties Huanam un Marijai, tango ir šķērsojis savas valsts robežas, nokļuvis uz Brodvejas skatuves un piedzīvojis renesansi.

Ar reģionos izrādītajām filmām un seansu plānu iespējams iepazīties šeit: http://nkc.gov.lv/aktualitates/arpus-laba-un-launa-regionos/

Skolēniem, studentiem, pensionāriem un kinoprofesionāļiem, uzrādot apliecības, visi seansi būs pieejami bez maksas. Pārējiem interesentiem – biļetes cena Rīgā un Cēsīs būs 3 EUR, Talsos – 2,14 EUR, Jēkabpilī un Valmierā – 2 EUR, Ventspilī – 1,40 EUR, bet Rēzeknē – 1 EUR.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja