Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

LUX dienās bez maksas izrādīs filmas Ida, Meiteņu banda un Klases ienaidnieks

Eiropas Parlamenta (EP) LUX filmu dienās, kas norisināsies no 14. līdz 19. decembrim Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace, kinomīļi varēs bez maksas noskatīties trīs ievērojamas Eiropas filmas - Meiteņu banda, Ida un _Klases ienaidnieks, _informēja EP Informācijas biroja Latvijā pārstāve Marta Rībele.

Filmas atspoguļo Eiropas tradīciju un kino daudzveidību. To attēlotās ainavas ir ļoti daudzveidīgas, taču vieno jaunība kā vadošā tēma. Visas demonstrētās filmas uzņemtas 2013. un 2014. gadā.

Franču filma Meiteņu banda pauž pārdomas par pusaudžu un varas pārstāvju attiecībām, parādot citādāku sievišķības veidu, kas piemīt sešpadsmitgadīgu meiteņu grupējumam kādā Parīzes priekšpilsētā. Vīlusies savā ģimenē, neredzot nākotni pēc skolas beigšanas un nonākot konfliktā ar sava rajona puišiem, Marjemai sākas jaunas dzīve pēc iepazīšanās ar trim brīvdomīgām jaunietēm. Viņa nomaina vārdu, imidžu un pamet skolu, lai pievienotos meiteņu bandai, kurā saskata ceļu uz brīvību. Bezmaksas seansi: 14. un 15. decembrī plkst. 18.30 kino Splendid Palace Mazajā zālē.

Poļu izcelsmes režisors Pāvels Pavļikovskis filmā Ida pievēršas Eiropas pagātnei, iepazīstinot arī ar savas identitātes jautājumiem. Polija, 1962. gads. Anna ir skaista astoņpadsmit gadīga jauniete un gatavojas iestāties klosterī, kurā viņa kā bārene nonākusi jau bērnībā. Viņa uzzina, ka viņai ir radiniece, mātes māsa Vanda, ar kuru Annai jāsatiekas pirms iestāšanās klosterī. Abas sievietes kopīgi atklāj viena otru un savu pagātni. Bezmaksas seansi: 16. un 17. decembrī plkst. 18.30 kino Splendid Palace Mazajā zālē.

Klases ienaidnieks ir slovēņu režisora Roka Bičeka debijas filma, kas iedziļinās mikrovidē, kas valda kādā vidusskolas klasē, kurā ir īpaši stingrs jauns skolotājs. Pastāvot milzīgām pasaules uztveres atšķirībām, attiecības starp skolniekiem un viņu jauno vācu valodas skolotāju kļūst bīstami saspringtas. Emocijas gūst virsroku, un atziņa, ka dzīvē viss nav tikai melns vai balts, nāk par vēlu. Bezmaksas seansi: 18. un 19. decembrī plkst. 18.30 kino Splendid Palace Mazajā zālē.

LUX filmu dienas ir Eiropas Parlamenta kino balvas LUX oficiālajā konkursā izvēlētu trīs filmu izrādīšana visās 28 Eiropas Savienības valstīs vienā laika periodā. Kino dienu mērķis ir iepazīstināt ar Eiropas kino daudzveidību un bagātību pēc iespējas lielāku skaitu Eiropas iedzīvotāju un diskutēt par tēmām, kas skartas 2014. gada LUX balvas konkursa filmās. Konkursa filmas izvēlas kino nozares speciālistu komiteja. Balvas ieguvēju izvēlas un apbalvo Eiropas Parlamenta deputāti. Šogad balva tiks pasniegta 17. decembrī.

Uz filmu seansiem Splendid Palace jāpiesakās iepriekš, rakstot uz e-pastu [email protected] (norādot filmu un datumu, kad to vēlaties apmeklēt). Vietu skaits ierobežots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja