Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Omega un stāsti par nabadzību - LTV7 dokumentālo filmu programmā

Novembra pēdējā nedēļā LTV7 aicina īpašu uzmanību pievērst dokumentālo filmu programmai, kurā ir gan Latvijā tapuša kinodarba televīzijas pirmizrāde, gan pirmā filma no projekta Kāpēc nabadzība? astoņu dokumentālistu kinodarbu cikla.

Pirmdienu dokumentālo filmu programmā 26. novembrī plkst.20 LTV7 demonstrē filmu Spārni virs Antarktīdas, kurā dokumentēta spāņu komandas gatavošanās lēcienam virs Antarktīdas ledus klajuma, sākot no treniņiem un speciālo lidošanas kostīmu izveides, beidzot ar neparedzētajiem laika apstākļiem, kas draudēja izjaukt pārdrošās grupas plānus, un pašu lēcienu.

Otrdien, 27. novembrī, plkst.20.30 televīzijas pirmizrādi piedzīvos šogad Latvijā tapusī dokumentālā filma Omega, kas veltīta pretterorisma vienības Omega divdesmitajai gadadienai. Omega ir viena no slepenākajām Iekšlietu ministrijas vienībām, kura atbrīvo ķīlniekus un aiztur īpaši bīstamus noziedzniekus. Filmā stāstīts par specvienību, tās izveidi un stingro atlasi, kā arī ilustrēta ikdiena, restaurējot ķīlnieku atbrīvošanas operāciju.

Otrs lielākais šīs nedēļas LTV7 filmu programmas notikums gaidāms ceturtdien, 29. novembrī, līdz ar dokumentālo filmu cikla Kāpēc nabadzība? (Dānija, 2012) pirmās filmas televīzijas pirmizrādi plkst.20.30. Režisora Bena Lūisa filmā Nabaga cilvēki pētīts, kā mainījusies nabadzības izpratne kopš neolīta laika.

Astoņu filmu ciklu, iesaistoties organizācijas Steps projektā Kāpēc nabadzība?, veidojuši pasaulē atzīti dokumentālo filmu režisori. Filmās aplūkoti dažādi nabadzības aspekti, aizskartas būtiskas tēmas un sarežģīti jautājumi. Šie stāsti ir aizkustinoši, iejūtīgi un pārdomas raisoši vērojumi. Decembrī redzēsim vēl trīs filmas no šī cikla: režisora Braiena Hila filmu Laipni lūgts pasaulē (13. decembrī), Aleksa Gibnija filmu Parka avēnija (20. decembrī), Hugo Berkelija un Osvalda Levā filmu Pieprasījums pēc zemes (27. decembrī).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja