Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV kinokritiķi prognozē Oskara balvu galvenos nominantus

ASV Kinoakadēmijas Oskara balvu nominācijas kļūs zināmas jau otrdien, 24. janvārī, bet līdz tam seši vadošie ASV kinokritiķi – Glena Vippa (Los Angeles Times), Deivs Kārgers (Enterntainment Weekly), Klaudija Pega (USA Today), Pīters Traverss (Rolling Stone), Anna Tompsone (Indie Wire) un Toms O’Neils (The Gold Derby) – spekulē par nozīmīgāko nomināciju līderiem.

Kā raksta Los Angeles Times, filmas, kas, pēc kritiķu domām, visticamāk pretendēs uz labākās filmas nomināciju, ir Stīvena Spīlberga kara drāma Kara zirgs (War Horse), Beneta Millera Naudas spēle (Moneyball), Vudija Alena Pusnakts Parīzē (Midnight  in Paris), Teitas Teilores Kalpone (The Help), Aleksandra Peina Pēcnācēji (The Descendants), kas saņēma Zelta Globusu kā labākā filma drāmas kategorijā, un Mišela Hazanavičusa Mākslinieks (The Artist)Zelta Globuss kā labākā komēdija vai mūzikls. Skeptiskāki kritiķi ir par Terensa Malika kinolenti _Dzīvības koks (The Tree of Live) un Martina Skorsēzes Hugo (Hugo)_. Atšķirībā no Zelta Globusa nominācijas, kritiķi neprognozē Džordža Klūnija Marta īdu nokļūšanu nominantu sarakstā.Arī labākā režisora nominācijās pārsteigumus kritiķi neparedz, norādot, ka nominācijas saņems Mišels Hazanavičuss, Stīvens Spīlbergs, Martins Skorsēze, Vudijs Alens un Aleksandrs Peins.

Labākā aktiera nominācijas tiek prognozētas Džordžam Klūnijam par darbu Pēcnācējos (The Descandants), par ko Dž. Klūnijs pirms nedēļas jau saņēma Zelta Globusu, Leonardo Dikaprio Dž. Edgarā (J. Edgar), Žanam Dužardēnam Māksliniekā (The Artist), Maiklam Fasbenderam par lomu Kaunā (Shame) un Bredam Pitam Naudas spēlē (Moneyball).

Kritiķi kā galvenās favorītes nominācijā Labākā aktrise nosauc Glenu Klousu par darbu Albertā Nobsā (Albert Nobbs), Violu Deivisu Kalponē (The Help), Merilu Strīpu par filmu Dzelzs lēdija (The Iron Lady), Tildu Svintoni lomā Mums ir jārunā par Kevinu (We need to talk about Kevin) un Mišelu Viljamsu Septiņas dienas un naktis ar Merlinu (My week with Marilyn). Par tumšo zirdziņu tiek uzskatīta Meitenes ar pūķa tetovējumu (The Girl with the Dragon Tattoo) zvaigzne Rūnija Māra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja