Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Berlīnes kinofestivālu atklāj franču filma Ardievu, mana karaliene

Ar filmu par Franču revolūciju Ardievu, mana karaliene 9. februāra vakarā atklāts ikgadējais Berlīnes kinofestivāls, raksta ziņu aģentūra Reuters.Drāma Ardievu, mana karaliene (Farewell My Queen) ir stāsts par Lielās franču revolūcijas sākotnējām norisēm, kas attēlotas Versaļas kalpu skatījumā.

Marijas Antuanetes lomu spēlē vācu aktrise Diāna Krīgere (Diane Kruger), kas pirms tam spēlēja tādās kulta filmās kā Bēdīgie slavenie mērgļi (The Inglourious Basterds) un Troja (Troy).Šī kinolente ir viena no 18 filmām, kas festivālā sacentīsies par galveno balvu - Zelta Lāci. Pagājušajā gadā galveno balvu ieguva Irānas filma A Separation, kas ASV šogad ieguva Zelta Globusu nominācijā Labākā ārzemju filma, kā arī tai ir divas nominācijas gaidāmajā Oskaru ceremonijā.Žūrijas locekļi, kuru vidū šogad ir britu režisors Maiks Lī (Mike Leigh) un aktieris Džeiks Gillenhāls (Jake Gyllenhaal), uzsvēra, ka festivāls koncentrēsies uz jaunu kino reģionu atklāšanu, piemēram, Āfriku, jo kontinenta kino tika ilgu laiku ignorēts.Uz festivālu kā viesi tika uzaicinātas arī tādas Holivudas zvaigznes kā Merila Strīpa, Andželīna Džollija un Toms Henks, kuri festivālā ārpus konkursa iepazīstinās ar savām jaunākajām filmām. Merila Strīpa par lomu biogrāfiskajā drāmā par Margaretu Tečeri Dzelzs Lēdija (The Iron Lady) saņems festivāla goda balvu.

Kā vēstīts iepriekš, Berlīnes kinofestivālā Latviju pārstāv divas animētās filmas - studijā Animācijas brigāde tapusī Jāņa Cimermaņa filma Korida, kā arī Latvijas un Igaunijas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filma Lote un Mēnessakmens noslēpums, kas no Latvijas puses producēta studijā Rija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja