Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Festivāls Prozas lasījumi svinēs 20 gadu jubileju

_Prozas lasījumi _aicina uz savas 20. jubilejas festivālu, kas norisināsies laikā no 2015. gada 1. līdz 6. decembrim, vairāk nekā desmit pasākumos dažādās Rīgas vietās piedāvājot apmeklēt festivāla autoru lasījumus, literārās meistarklases un grāmatu atvēršanu svētkus.

Līdztekus par tradīciju kļuvušajiem pasākumiem – Prozas brokastīm kafejnīcā Andalūzijas suns, ko tradicionāli pieskandinās mūziķis Juris Kulakovs, un Prozas vakariņām – norisināsies arī Netikumīgo stāstu vakars, uz kuru autori aicināti sagatavot tēmai atbilstošus prozas darbus. 

Norisināsies arī divi ārvalstu viesiem veltīti pasākumi, kā arī jauno literātu lasījumi no Latvijas Rakstnieku savienības paspārnē esošās Kultūras programmas Literārā akadēmija. Tāpat padomāts par atsevišķu pasākumu tiem, kas vēl aug – jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm Dabas muzeja aizraujošo ekspozīciju fonā. 

Katru no priekšnesumiem vērtēs gan nozares profesionāļi, gan alternatīvā žūrija, veiksmīgāko jaundarbu autoriem festivāla noslēgumā piešķirot balvas.

Paralēli norisināsies literārās meistardarbnīcas, ko vadīs autori no Slovēnijas, kā arī tikšanās ar somu rakstnieci Rozu Liksomu un viņas grāmatas Sestā kupeja atvēršanas svētki.

Festivālu atklās 1. decembrī plkst. 19 koka ēku renovācijas centrā Koka Rīga ar iepriekšējo festivālu laureātu un atzītu autoru – rakstnieku Paula Bankovska, Ingas Ābeles, Jura Zvirgzdiņa, Māra Mikulāna un Kurzemes prozas lasījumu laureāta lasījumiem. Pasākumu vadīs un sildīs Improvizācijas teātra aktieri Krišjānis Berķis un Elīna Geide.

Savukārt vēl pirms festivāla atklāšanas norisināsies Prozas lasījumu iesildošais pasākums sadarbībā ar literatūras portālu Punctum.  Noslēdzot Rolāna Barta simtgades mēnesi, 27. novembrī plkst. 18 grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards žurnāls Punctum aicinās baudīt prozu, kas tapusi fotogrāfiju iespaidā, pasākumā Iespaidu punktējumi. Fotogrāfija un proza. Autori: Jana Kukaine, Ieva Lejasmeijere, Nils Sakss, Vents Vīnbergs un Andris Kuprišs. Vakara vadītāja: Laura Brokāne.

Festivāla programma: www.facebook.com/ProzasLasijumi. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Žūrijā šogad darbosies tulkotāja, prozaiķe un žurnāla Domuzīme satura redaktore Rudīte Kalpiņa, rakstniece Ilze Jansone, interneta žurnāla Satori.lv redaktore Antonija Skopa-Šlāpina, LU Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Ieva Kalniņa un literatūrzinātnieks, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks, žurnāla Latvju Teksti galvenais redaktors Jānis Ozoliņš. Paralēli profesionālajai žūrijai, autorus vērtēs arī alternatīvā žūrija – LU Humanitāro ziņātņu fakultātes Baltu filoloģijas bakalaura studiju programmas literatūrzinātnes apakšvirziena 3. kursa studenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja