Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Atklāta Riga IFF dokumentālo filmu programma Artdocfest/Riga

4. decembrī ar igauņu režisora Mēlisa Muhu filmu PMR un Alīnas Rudņickajas Asinis kinoteātrī KSuns atklāta Riga IFF dokumentālo filmu programma Artdocfest/Riga.

Artdocfest/Riga ir septiņu spēcīgu dokumentālā autorkino filmu Latvijas pirmizrādes, kas Riga IFF ietvaros notiks kinoteātrī KSuns. Tā ir arī iespēja satikt vairāku filmu režisorus un veidotājus klātienē pirms filmu seansiem.

Uz atklāšanas seansu Rīgā bija ieradies igauņu dokumentālo filmu režisors Mēlis Muhu, kurš uz Rīgu atbraucis izrādīt savu filmu PMR. Savukārt, Artdocfest prezidents, uz Rīgu atvestās programmas kurators kinorežisors Vitālijs Manskis iepazīstināja skatītājus ar Alīnas Rudņickajas kinolenti Asinis, kas kopš pagājušā gada uzvaras Artdocfest paspējusi plūkt laurus neskaitāmos prestižos kinofestivālos. Ar Vitāliju Manski vēlreiz skatītāji varēs satikties pirms viņa režisētās filmas Latvijas pirmizrādes 5. decembrī, plkst. 19.45, kinoteātrī KSuns.

Interesanta versija par nesenajiem Ukrainas notikumiem redzama filmā Eiromaidans. Melnā montāža. Pirms pirmizrādes 6. decembrī plkst. 18 skatītājiem būs iespēja satikt vienu no filmas veidotājiem, montāžas režisoru Romanu Bondarčuku.

Par privāto dzīvi runā Madinas Mustafinas filma Vēl mazliet, draņķi! Šis darbs izpelnījās Artdocfest 2013 žūrijas īpašo atzinību un satrieca skatītājus ar neiedomājami ciešu, pat galēju autores satuvināšanos ar savu varoni. Kazahstānas režisore ienirst aizliegtā, tabu teritorijā un stāsta par 18 gadus vecu meiteni Žeņu, kas patiesībā ir zēns. Viņa Rīgā ieradusies, lai tiktos ar skatītājiem 6. decembrī, plkst. 19.30.

Artdocfest/Riga programma: www.rigaiff.lv, biļetes nopērkamas kinoteātru un Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja