Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Hirosimas animācijas filmu festivālā divas filmas no Latvijas

Augustā Hirosimā (Japāna) norisināsies starptautisks animācijas filmu festivāls, kura programmā, līdzās 57 citām animācijas filmām, iekļautas arī divas no Latvijas – Edmunda Jansona Kora turneja un Vladimira Ļeščova _Lietus dienas, _informēja Nacionālā kino centra pārstāve Agnese Surkova.

Festivāla rīkotāji ziņo, ka animācijas filmu konkursam, ko vērtēs starptautiska žūrija sešu cilvēku sastāvā, tika pieteiktas 2217 filmas no visas pasaules. Starp izvēlētajām 59 filmām ir arī Kora turneja un Lietus dienas.

Kora turneja ir stāsts par pasaulslavenu zēnu kori no Latvijas, kas dodas tālā koncertceļojumā. Kora diriģentei kori izdodas savaldīt un noskaņot kā smalku instrumentu, taču tad, kad viņa iesprūst liftā, zēni atkal kļūst par delverīgiem bērniem. Edmunda Jansona animācijas filma jau apceļojusi vairāk nekā 50 festivālus visā pasaulē, kur guvusi plašu žūrijas un skatītāju atzinību.

Lietus dienas – Vladimira Ļeščova jaunākā animācijas filma – ir melanholisks vēstījums par kādu japāni, kas dodas īsā ceļojumā uz nelielu salu un atgriežas senās atmiņās par savas dzīves lietainajām dienām.

Hirosimas animācijas filmu festivāls šogad norisināsies no 21. līdz 24. augustam, un žūrijas spriedums tiks paziņots 25. augustā. Festivāls, kas norisinās kopš 1985. gada, līdzās Anesī, Otavas un Zagrebas animācijas filmu festivāliem, tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem un prestižākajiem pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja