Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Imanta Ziedoņa fonds Viegli izsludina pieteikšanos apbalvojumam Laiks Ziedonim!

Pirmdien, 6. janvārī, Imanta Ziedoņa fonds Viegli izsludina pieteikšanos apbalvojumam Laiks Ziedonim!, kura ietvaros tiks meklēti un cildināti cilvēki par izcilību jaunradē jomās, kas dzejniekam Imantam Ziedonim ir bijušas svarīgas, informēja fonda pārstāve Baiba Zvaigzne.

Apbalvojumu plānots pasniegt 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, piecās nominācijās, un tā mērķis ir iedvesmot un iedrošināt latviešus visā pasaulē. Pati balvas ideja izlolota vairākus gadus atpakaļ, kopā ar dzejnieku, un tās galvenā doma ir meklēt varoņus, un ļaut tautai caur tiem redzēt savu leģendāro cildenumu. Ideja iestrādāta fonda Viegli stratēģijā un šogad pārtapusi projektā ar saukli Laiks tautai savu spēku redzēt!. Meklējot un cildinot apbalvojuma ieguvējus, tiks vērtētas personības un viņu padarītais Imantam Ziedonim svarīgu vērtību kontekstā - Izcilība, Degsme, Sūtība, Stāja, Veiksme, Savpatība.

Lai realizētu šo apjomīgo projektu, fonds Viegli ir aicinājis iesaistīties cilvēkus, kas ir kompetenti nomināciju jomās, vai pārredz un pārzina nozares aktualitātes, nosaucot tos par šīs nozares vizionāriem.

Nominācijā Taureņu uzbrukums apbalvojums tiks pasniegts par sasniegumiem kādā akadēmiskā nozarē, kurā Latvijā tiek pasniegts doktora grāds. Vizionāri: Rolands Lappuķe, Ivars Lācis, Sandra Kropa, Gustavs Strenga.

Nominācijā Kedas apbalvos par sasniegumiem lokālu teritoriju (novada, ciema, pagasta, pilsētas utt.) izpētē, veicinot latviskumu un iesakņotību. Vizionāri: Kārlis Kazāks, Rūta Jirgensone, Aldis Austers, Laima Kota.

Nominācijā Zemi es mācos apbalvojums tiks pasniegts par sasniegumiem latviskā saimniekošanā, komercdarbībā, kas balstīta Latvijas tautas resursos un tradīcijās. Vizionāri: Ēriks Hānbergs, Daina Bruņiniece, Baiba Mikāla, Aigars Rostovskis.

Nominācijā Rabarbers par izciliem sasniegumiem tiks cildināti bērni un jaunieši, vai arī cilvēki, kas izcili veic savu darbu, darbojoties ar bērniem un jauniešiem. Vizionāri: Jānis Šipkēvics Jr., Rūdolfs Mings, Ilga Reizniece, Līga Rudzīte.

Nominācijā Bize apbalvos personību par izciliem sasniegumiem radot, tulkojot, mācot, izplatot vai izdodot latviešu literatūru. Vizionāri: Māra Zālīte, Līga Blaua, Aivars Berķis.

Katrā nominācijā laureāts saņems cildinājuma apliecinājumu un 3000 eiro. Par naudas balvas fondu rūpējas Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Pieteikties apbalvojumam var līdz 2014. gada 3. martam, aizpildot pieteikuma anketu. Plašāka informācija par pieteikšanos: www.laiksziedonim.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja