Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Iznācis Latvijas architektūra augusta - septembra numurs

Iznācis žurnāla Latvijas architektūra augusta - septembra numurs, informēja izdevuma redaktors Jānis Lejnieks. Žurnāla tēma šoreiz ir kultūra provincei.

Rēzeknes koncertzāles Gors arhitekts Uldis Balodis intervijā atklāj savus plānus Norvēģijā. Arī citi izdevuma raksti veltīti Latgalei. Par to, kā ar Marka Rotko mākslas centru Daugavpils cietoksnis (Ilze Ratniece) ir atguvis daļu kādreizējā spožuma. Māra Malahovska (NAMS) Daugavpils Olimpiskais centrs izceļas ar formu plastiku. Aplūkota arī Daugavpilī nerealizētā kinoteātra interjera iecere (Alvis Didrihsons). Ints Pujāts pie Adamovas ezera ir radījis jaunu un vecu Latgales māju ansambli - kolāžu.

Rasas Kalniņas savrupmāja Pierīgā veidota pēc Vastu Šastras principiem, ņemot vērā piecus pirmelementus – ūdeni, zemi, gaisu, debesis un uguni. Maksims Šenteļevs parāda pilsētas skaņu kartes tapšanas procesu. Daina Roze raksta par to, kā zemnieku sētu "latvisko" augu saraksts ietekmē mūsdienu apstādījumus. Beļģu kolēģi analizē Anri Van de Veldes savulaik Vecrīgā, Vaļņu ielā uzbūvēto pastorāta ēka, kā arī prominentā arhitekta darbību kopumā. Interviju ar Jakobu van Riju ilustrē pasaulslavenā arhitekta darbi. Kristīne Budže iepazīstina ar analizē Sibeliusa koncertzāli Lahti. Ceļu vēsture ir Paula Gailīša tēma. Par Vāgnera pēdām Rīgā un LMA studentu darbos raksta Ilze Martinsone, bet ieskatu Rīgas jaunā ģenplāna tapšanā sniedz Māra Liepa-Zemeša. Arhitektei Ausmai Skujiņai ir savs viedoklis par Likteņdārzu un Krievkalna salu Koknesē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja