Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Iznācis žurnāla Latvju Teksti jaunākais numurs

Jaunākajā Latvju Tekstu numurā atzīmēta izcilā latviešu dzejnieka un tulkotāja Ulda Bērziņa 70 gadu jubileja.

Žurnālā publicēti viņa jaunākie dzejoļi, fragments no Dziesmu Eddas un Guntara Godiņa saruna ar Uldi Bērziņu, kurā tiek pārspriesti dzejnieka un tulkotāja amata smalkumi, uzburta iepriekšējo un tagadējo laiku literatūras aina.

Latvju Tekstos var iepazīties arī ar Prozas lasījumos 2013 atzinīgi novērtētajiem darbiem: galvenās balvas ieguvējas rakstnieces Ingas Žoludes stāstu Rakstnieku nams, fragmentu no Māra Bērziņa topošā romāna Ziemassvētku kauja. 1939. gads, kā arī Gundara Ignata stāstu Liekais svars. Žurnālā pirmoreiz publicēta Ulvja Zirņa dzejas kopa Vēstules no nedzīvajiem.

Ārzemju prozu šoreiz pārstāv pazīstamais itāļu rakstnieks Sandro Veronēzi ar stāstu Jēra niknums, ko tulkojusi Dace Meiere. Savukārt ārzemju dzejas atdzejotāja Jana Vērdiņa piedāvā ievērojamā Eiropas 20. gadsimta dzejnieka Paula Celāna dzejoļus.

Vēl Latvju Tekstos var lasīt Ingmāras Balodes interviju ar rakstnieku Tītu Aleksejevu, kura vēsturiskais romāns Svētceļojums. Stāsts par Pirmo krusta karu nesen izdots apgādā Mansards. Rakstu sadaļā publicēts Vinetas Bergas sagatavotais materiāls Gonkūra akadēmija piemin Pirmo pasaules karu, kurā iespējams gūt informāciju par franču rakstniekiem, kas saņēmuši prestižo Gonkūra prēmiju.

Kā katra gada sākumā, arī šoreiz Latvju Tekstos publicēti pārskati par literatūras veidiem 2013. gadā. Pārskatu par dzeju rakstījusi Anda Baklāne, par prozu Dace Rukšāne, par tulkojumiem Arvis Viguls, par bērnu literatūru Rita Treija.

Recenziju sadaļā publicētas deviņas recenzijas par jaunākajām grāmatām - Māras Zālītes romānu Pieci pirksti, Paula Bankovska Es neko neatceros. Par lietu dabu, Ievas E. Kalniņas un Kārļa Vērdiņa sastādīto rakstu krājumu Mūsdienu literatūras teorijas, Gundara Ignata pirmo romānu Pārbaudes laiks, Marinas Stepanovas romānu Lazara sievietes, Čārlza Simiča izlasi Nav gala pasaulei, ko atdzejojis Kārlis Vērdiņš.

Žurnāla vāku veidojis fotogrāfs Kristaps Kalns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja