Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izraudzīti galvenie aktieri Greja piecdesmit nokrāsu ekranizācijai

Erotiskā romāna Fifty Shades of Grey (Greja piecdesmit nokrāsas) ekranizācijā galvenās lomas tēlos britu aktieris Čārlijs Hannems un amerikāņu aktrise Dakota Džonsone, paziņoja grāmatas autore E.L.Džeimsa.

Par filmas veidotāju izraudzīta britu režisore Sema Teilore-Džonsone, taču galveno lomu atveidotāji ilgu laiku bija viens no visvairāk apspriestajiem noslēpumiem Holivudā.

Starp Kristiana Greja lomas pretendentiem iepriekš minēti aktieri Raiens Goslings un Čenings Tatums, savukārt naivās koledžas studentes Anastasijas Stīlas loma piedēvēta Harija Potera franšīzes aktrisei Emmai Vatsonei, tomēr filmas veidotāji izvēlējušies mazpazīstamus aktieris.

Hannems uz ekrāniem redzams šās vasaras zinātniskās fantastikas grāvējā Pacific Rim (Pacific Rim: Uzbrukums Zemei), savukārt amerikāņu aktrise un modele Džonsone ir Miami Vice zvaigznes Dona Džonsona un Oskara balvai nominētās aktrises Melānijas Grifitas meita.

"Man ir liels prieks paziņot, ka jaukā Dakota Džonsone piekritusi būt mūsu Anastasija Greja piecdesmit nokrāsas ekranizācijā," tviterī paziņoja Džeimsa.

Aptuveni stundu vēlāk rakstniece ierakstīja otru paziņojumu, ka "brīnišķīgais un talantīgais Čārlijs Hannems būs Kristians Grejs Greja piecdesmit nokrāsas ekranizācijā".

23 gadus vecā Džonsone uz kinoekrāniem debitēja 1999. gadā kopā ar savu mammu filmā Crazy in Alabama. Pēdējos gados viņa filmējusies Deivida Finčera filmā The Social Network (Sociālais tīkls).

46 gadus vecā Teilore-Džonsone iepriekš pauda sajūsmu par gaidāmo darbu pie pasaules slavu iekarojušās triloģijas pirmās daļas.

"Fanu leģioniem es vēlos teikt, ka es cienīšu Ērikas grāmatas un Kristiana un Anastasijas spēku. Arī mani viņi ir aizrāvuši," sacīja režisore.

Teilores-Džonsones pazīstamākais darbs ir 2009. gada filma Nowhere Boy (Puisis no nekurienes) par Džonu Lenonu, pēc kā uzņemšanas režisore salaulājās ar galvenās lomas atveidotāju Āronu Džonsonu.

Ierakstu studijas Universal Pictures un Focus Features par pieciem miljoniem dolāru 2012. gadā iegādājās tiesības ekranizēt britu rakstnieces E.L.Džeimsas triloģiju Greja piecdesmit nokrāsas.

Pagājušā gada oktobrī darbam pie ekranizācijas tika nolīgta scenāriste Kellija Marsela.

Par "māmiņu porno" dēvētais erotiskais romāns Fifty Shades of Grey pagājušā gada nogalē kļuva par visu laiku visvairāk pirkto grāmatu Lielbritānijā, apsteidzot pat ceļu satiksmes noteikumu brošūras.

Triloģijas varenie panākumi romāna autorei aizvadītā gadā ienesuši 95 miljonus ASV dolāru (50 miljonus latu), padarot E.L.Džeimsu par pelnošāko rakstnieci.

Kaut arī kritiķi savos izteikumos par erotisko triloģiju nav bijuši pārāk maigi, grāmatas tulkotas jau 50 valodās un visā pasaulē pārdotas jau vairāk nekā 70 miljonos eksemplāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja