Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludina gadskārtēju rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma balvu literatūrā

Ikšķiles novada pašvaldība aicina Latvijas grāmatu apgādus pieteikt autorus jaundibinātajai rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma balvai par novatorismu literatūrā dzejas, prozas, dramaturģijas un tulkojumu kategorijā.

Savā atbalsta vēstulē balvas dibināšanai akadēmiķis Jānis Stradiņš raksta: "Latviešu rakstnieks un tulkotājs Dzintars Sodums ir viena no mūsu kultūras izcilībām. Vairāk nekā sešdesmit gadus dzīvodams trimdā Zviedrijā un ASV, viņš nenogurstoši savu dzīvi veltījis latviešu valodas un literatūras saglabāšanai un novatorisma attīstīšanai. Sodums sarakstījis romānu ciklu, kurā caur viņa personisko stāstu dziļi atklāta Latvijas neseno laiku vēsture. Dzejā viņš bijis formas pirmatklājējs. Skolojies anglosakšu literatūras tradīcijā, kā dāvanu latviešu valodai Sodums pasniedzis pasaules literatūras meistardarba Uliss tulkojumu, kam veltījis visu mūžu. Tādējādi latviešu kultūrai paverot pasaules kultūras kontekstu. Soduma uzticība latviešu valodai un novatorisms kalpos par piemēru un iedvesmu daudzām latviešu literatūras paaudzēm.

Savas dzīves pēdējos gadus Sodums pavadīja Ikšķilē, kur arī atrodas viņa mūža atdusas vieta. Varētu teikt, Ikšķilei tā ir liktens dāvana."

Dzintara Soduma balvas fonds ir Ls 3000. Žūrijai ir tiesības pasniegt vienu vai vairākas balvas. Balvas pasniegšana īpašā sarīkojumā notiks 2013. gada 13. maijā, Dzintara Soduma dzimšanas dienā Ikšķiles tautas namā.

Autoru grāmatas, kas izdotas laika posmā no 2012. gada marta līdz 2013. gada martam, trīs eksemplāros jāiesūta vai jānogādā Ikšķiles novada pašvaldībā Ikšķilē, Strēlnieku ielā 10 līdz šā gada 1.aprīlim vai sazinoties ar Kultūras un sporta pārvaldes vadītāju Dzintru Čudari pa mobilo tālruni 29102541 vai e-pastu [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja