Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jaunā latviešu komēdija Sēņotāji - kinoteātros no 8.marta

No nākamās piektdienas, 8. marta, visos Latvijas kinoteātros būs skatāma jauna un drosmīga latviešu komēdija Sēņotāji, kas tapusi filmu studijā Lokomotīve, informē studijas pārstāve Ginta Bormane.

Režisora Ivara Tontegodes filma stāsta par sieviešu lomu vīrieša dzīvē. Galvenais varonis atrodas triju prasīgu sieviešu ielenkumā un nespēj viņām pretoties līdz brīdim, kad nolemj meklēt dzīves jēgu un izeju no it kā bezcerīgās situācijas.

"Galvenā varoņa ādā spēs iejusties ikviens vīrietis, kam jebkad dzīvē bijušas problēmas izvēlēties pareizo ceļu. Filmas galvenais varonis Pēteris iemieso 21.gadsimta vīrieti viņa nekonkrētībā, tomēr tā nav tikai "veču filma", jo pamatā veltīta sievietēm. Triju gadu garumā tapusī filma atspoguļo manus personiskos meklējumus, domājot par to, kāds ir ideāls vīrietis. Filmā šīs eksistenciālās pārdomas risinātas caur komiski ironisku prizmu. Filma liks pasmieties pašiem par sevi un, iespējams, arī mainīt savu pasaules redzējumu un attiecību modeli. Sēņotāji ir neraksturīgi novatorisks un drosmīgs darbs Latvijas kino kontekstā," stāsta režisors Ivars Tontegode.

Filmas galvenais varonis Pēteris ir pavisam parasts vīrietis – viņš dzīvo kopā ar valdonīgu māti un strādā lielā starptautiskā uzņēmumā, kur kolēģiem patīk par viņu pasmieties. Taču tas ir nieks salīdzinājumā ar turpmākajiem notikumiem: seksuāli agresīvā priekšniece nolemj Pēteri ņemt līdzi uz Āfriku, turklāt vienlaikus viņu (Pēteri) sāk aplidot glītā kolēģe Milda. Apmulsis un noguris no sieviešu uzmanības, galvenais varonis kopā ar darbabiedriem dodas uz mežu lasīt psihodēliskās sēnes. Sākas ceļojums, kas pilnībā maina Pētera dzīvi.

Filmas treileri var noskatīties šeit:

Galvenās lomas atveido: Sandra Zvīgule (priekšniece), Anete Saulīte (Pētera mīlošā kolēģe), Dace Eversa (māte), Andrejs Možeiko (Pēteris), galvenā varoņa kolēģus spēlē jaunie, daudzsološie aktieri Kristians Kareļins un Mareks Balmanis.

Filmas Sēņotāji pirmsākumi meklējami Ivara Tontegodes diplomdarba filmā Apsēstība, kas 2009. gadā saņēma Lielo Kristapu kā labākā īsfilma. Lai arī filma sākotnēji tika iesniegta studentu darbu kategorijā, žūrija nolēma to ierindot profesionālajā grupā. Pēc balvas saņemšanas tika nolemts īsfilmu pārvērst pilnmetrāžas filmā, un laikposmā no 2009. līdz 2012. gadam notika dažādu epizožu piefilmēšana. Rezultātā diezgan būtiski mainījies sākotnējais scenārijs un tapis aizraujošs stāsts par sieviešu un vīriešu attiecībām ar nelielu melnā humora piedevu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja