Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jūnija sākumā Rīgā notiks festivāla Dzejnieka asinis pasākumi

4. un 5. jūnijā plkst. 18 Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiska dzejas festivāla _Dzejnieka asinis _pasākumi – dzejas lasījumi, lekcijas par mūsdienu dzeju, performances un poētiskā video programma. Festivālā šoreiz piedalīsies vairāk par 30 dzejniekiem un māksliniekiem no desmit valstīm.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies gan Latvijas autori – Jānis Rokpelnis, Edvīns Raups, Henriks Eliass Zēgners, Toms Treibergs, Semjons Haņins, Edgars Sondors, Krišjānis Zeļģis, Marija Luīze Meļķe, Andrejs Vīksna, Eriks Naivo, Raimonds Ķirķis, Vladimirs Jermolajevs, Andrejs Levkins, Jeļena Glazova –, gan arī dzejnieki no ārzemēm – Anuars Duisenbinovs (Kazahstana), Aleksandrs Skidans (Pēterburga, Krievija), Asja Engele (Izraēla/Krievija), Irina Maksimova (Kaļiņingrada, Krievija), Ksenija Cimmermane (Pēterburga, Krievija), Sergejs Sdobnovs (Ivanova, Krievija). Ar lekciju par mūsdienu dzeju uzstāsies dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins (Literature without borders, Ozolnieki, Latvija), kā arī dzejnieks un kritiķis Aleksandrs Skidans ar ieskatu mūsdienu amerikāņu dzejnieka Maikla Palmera poētikā.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu festivāla otrajā daļā uzstāsies dzejnieks Semjons Haņins duetā ar ģitāristu Aleksandru Aleksandrovu (grupas NIKTO un citu projektu dalībnieks). Igauņu multimākslinieks Kiva Noids piedāvās multimediālo priekšnesumu ar Agneses un Madaras Rutkēviču dalību.

Festivālu noslēgs poētiskā video programma, kurai darbus veidoja Nastja Denisova (Krievija), Ians Kubra (Krievija), Pīters Vulens (Beļģija), Andrejs Čerkasovs (Krievija), Anna Tolkačova (Krievija), Kriss H. Līns (ASV), Una Lī (Lielbritānija), Ergo Felikss Kulpa (Meksika), Gohs Lī Kvangs (Malaizija) un Eriks Naivo (Latvija).

Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis Edvīns Raups.

Starptautiska dzejas festivāla Dzejnieka asinis pasākumi notiek piekto reizi, pirmo reizi tie tika rīkoti 2014. gada maijā. Dzejnieka asiņu pasākumi notiek vairākkārt gada laikā un iesaista Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Ieeja festivāla pasākumos bez maksas. Vairāk informācijas šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja