Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Komiksu žurnāls kuš! izsludina konkursu Urbānie džungļi

Jau trešo gadu komiksu žurnāls kuš! sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību rīko komiksu konkursu, kurā piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši autori, gan mākslas studenti un jauni talanti – visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss – vizuāls stāsts secīgu attēlu formā – apjomā no 4 līdz 12 lappusēm, latviešu valodā par tēmu Urbānie džungļi. Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 28. septembris. Sīkāk par noteikumiem konkursa nolikumā www.komikss.lv/konkurss

Labāko darbu autoriem paredzētas naudas un materiālas balvas. 1. vieta – 500 eiro no Beļģijas Karalistes Vēstniecības, 2.vieta – 300 eiro no Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameras. Un citas balvas no Arctic Paper, Veto Magazine, Popper Publishing un kuš! komiksi. Desmit konkursa darbi tiks iekļauti izstādē, kas norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija - Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnauts, 2014. gada komiksu konkursa laureāte Zane Zlemeša, māksliniece Maija Kurševa, arhitekte un urbānā dizainere Evelīna Ozola, kuratore un LNB izstāžu centra vadītajā Zane Zajančkauska.

Konkursa rezultātu paziņošana un komiksu autoru apbalvošana notiks 2015. gada novembrī.

Komiksu konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību komiksa jomā, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā. Kopš 2007. gada komiksu žurnāls kuš! iepazīstina Latvijas lasītājus ar māksliniecisko komiksu kultūru, četras reizes gadā izdodot komiksu īsos stāstus, rīkojot izstādes, meistardarbnīcas un piedaloties starptautiskos festivālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja