Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Konkursa Zelta ābele 2013 grāmatas apskatāmas LNB skatlogos Elizabetes ielā

11. martā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) skatlogos Elizabetes ielā pirms bibliotēkas pārcelšanās uz jaunajām telpām pēdējo reizi tiks atklāta grāmatu mākslas konkursam Zelta ābele 2013 nominēto grāmatu izstāde, informēja LNB pārstāve Ieva Zandere.

Ekspozīcijā ir iekļautas 44 konkursam izvirzītās grāmatas, ko pārstāv 31 izdevējs. Kopumā pasākumam tika pieteikti 109 dažādi izdevumi no 46 izdevējiem.

"Šogad konkurss ir ieguvis dziļāku un plašāku nozīmi. Šis ir jau 21. konkurss, un, salīdzinot ar sabiedrību, tā ir viena paaudze – varam teikt, ka Latvijas grāmatniecība ir nobriedusi. Tai ir sava vieta. Turklāt, patīkama ir tendence, ka mūsdienās grāmatas izdod jaunu cilvēku apvienības, grupas un interesenti, kuriem ir cita mākslinieciskā pieeja un radošuma izpausmes," komentējot konkursā iesniegtos darbus, saka Zelta ābeles 2013 žūrijas priekšsēdētāja Ingrīda Burāne.

Zelta ābele ir viens no senākajiem profesionālajiem nozares konkursiem Latvijā.  To jau 21. reizi kopš 1993. gada rīko Latvijas Grāmatizdevēju asociācija ar mērķi noskaidrot grāmatas ar vislabāko noformējumu. Grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj izdevuma satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas tekstuālā satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un popularizēt sabiedrībā grāmatas, literatūru un lasīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja