Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Literatūras gada balvai saņemti gandrīz 80 pieteikumi

Latvijas Literatūras gada balvai, ar kuru tiek godināti labākie pērn publicētie literārie darbi, ir saņemti 77 pieteikumi, aģentūru LETA informēja Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Andra Konste. 

Pieteikumu skaits ir liels, tomēr daļa jeb 30 no balvai pieteiktajiem darbiem ir tulkojumi, kuru vienmēr ir visvairāk, norādīja Konste. 

Šogad Literatūras gada balvai pieteiktas 15 bērnu grāmatas. Tām skaita ziņā seko dzejas grāmatas - balvai pieteikti 13 dzejas krājumi. Prozas kategorijā balvai saņemti desmit pieteikumi, savukārt par debitanta titulu Latvijas literatūrā cīnīsies deviņi pretendenti. 

Literatūras gada balva tiks pasniegta arī par mūža ieguldījumu. Tās kandidātu organizatori sola atklāt preses konferencē, kura plānota martā. 

Balvas ekspertu komisijā strādā deviņi nozares profesionāļi - literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis, dzejnieks Aivars Eipurs, tulkotājs un dzejnieks Guntars Godiņš, portāla satori.lv redaktors un publicists Ilmārs Šlāpins, dzejniece, literatūrzinātniece un literatūras skolotāja Iveta Ratinīka, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska, grāmatu dizainere Rūta Briede, dzejnieks Artis Ostups, kā arī literatūrzinātniece un literatūras skolotāja Lita Silova. 

Eksperti izvērtēs 2014.gada devumu Latvijas rakstniecībā, katrā kategorijā nominējot literāri augstvērtīgākos 2014.gadā publicētos darbus, kas tiks sumināti Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā 2015.gada 23.aprīlī - Starptautiskajā Pasaules grāmatu dienā. 

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā. 2001.gadā tika sākta tradīcija ik gadu izvērtēt literāro veikumu un piešķirt balvas literatūrā, kas uzskatāmas par profesionālāko novērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Kopš 2010.gada par balvu rūpējas Latvijas Rakstnieku savienība, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Literatūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja