Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LNB izdevumam Literatūras ceļvedis tapusi sava tīmekļvietne

Ar mērķi popularizēt LNB izdevuma Literatūras ceļvedis grāmatu apskatus plašākai auditorijai darbu ir sākusi tīmekļvietne www.literaturascelvedis.lv, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji.

Literatūras ceļvedis ir LNB gatavots regulārs izdevums, kas tapis kā informatīvs padomdevējs Latvijas bibliotekāriem kvalitatīvas un daudzveidīgas literatūras izvēlē, bibliotēku krājumu kvalitātes pilnveidošanā, kā arī lasīšanas kultūras veicināšanā. Izdevums iznāk PDF formātā 8 reizes gadā un ir brīvi pieejams LNB tīmekļvietnē.

Literatūras ceļvedis savu pirmo numuru piedzīvoja 2018. gada 13. februārī un līdz ar tīmekļvietnes izveidi svin piecu gadu jubileju. Līdz šim publicēti 42 numuri, 756 grāmatu apskati, kurus šajā periodā veidojuši pavisam 98 autori, no tiem 45 – LNB darbinieki.

Tīmekļvietne www.literaturascelvedis.lv darbosies kā mūsdienu lasītājam ērti pieejams izdevuma formāts ar iespēju lasīt jaunākos apskatus, kā arī aizceļot Literatūras ceļveža arhīvā. Izmantojot atslēgasvārdus, lasītājam tiek piedāvātas plašākas iespējas parocīgi atklāt nepamanītas grāmatu pērles un uzzināt ko sev jaunu. Uz vietnes publicēšanas brīdi arhīvā ir pieejami 2022. gada numuri. Gada laikā tīmekļvietne tiks papildināta ar visiem iznākušajiem Literatūras ceļveža numuriem. Dažus no apskatiem iespējams arī atskaņot un noklausīties LNB Klausītavā (SoundCloud un Spotify kanālos). Apskatu ieskaņošana audio formātā izlases veidā tiek veikta kopš 2020. gada. Apskatus ierunā LNB darbinieki LNB skaņu ierakstu studijā.

Literatūras ceļveža uzmanības lokā ir jaunākā daiļliteratūra un nozaru literatūra, tiek iekļautas arī vērību pelnījušas iepriekšējo gadu grāmatas. Īpaši satura akcenti ir nozaru ekspertu izraudzītie izdevumi, bērnu un jauniešu literatūra, kā arī izdevumi Latvijas reģionos un mazo izdevniecību veikuma popularizēšana. Nozaru literatūras jomā tiek apskatīti pārsvarā LNB nozaru un speciālo krājumu lasītavu izdevumi.

Izdevuma mērķauditorija – bibliotekāri, literāti, pedagogi, kultūras un izglītības nozaru speciālisti un citi interesenti.

Literatūras ceļveža idejas autori un satura koordinatori ir LNB Bibliotēku attīstības centra speciālisti. Izdevums top sadarbībā ar LNB lasītavu nozaru ekspertiem, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes mācībspēkiem un studentiem, citiem Latvijas bibliotēku speciālistiem un literatūras procesu pārzinātājiem un literatūras entuziastiem.

Tīmekļvietne www.literaturascelvedis.lv veidos ciešāku atgriezenisko saiti starp izdevuma lasītājiem un veidotājiem, dodot iespēju grāmatu apskatus atzīmēt ar "patīk", popularizēt sociālajos tīklos, komentāros izteikt viedokli. Interesenti aicināti arī kļūt par satura līdzveidotājiem, sazinoties ar redakciju. Kā arī sekot tīmekļvietnei sociālo tīklu platformā Instagram @literaturascelvedis.

Izdevuma Literatūras ceļvedis 2023. gada pirmais numurs gaidāms martā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja