Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

LTV1 rādīs filmu par koncerta Dzimuši Rīgā aizkulisēm

Sestdien, 18. oktobrī, plkst. 21.25 LTV1 piedāvās skatītājiem režisores Adriānas Rozes dokumentālās filmas Talanta formula. Dzimuši Rīgā pirmizrādi, kas vēsta par koncerta Dzimuši Rīgā aizkulisēm, informēja LTV pārstāve Laura Brokāne. Pēc filmas plkst. 22.20 vēlreiz tiks rādīts pats Rīgai 2014 veltītais koncerts.

Režisores Adriānas Rozes veidotā dokumentālā filma Talanta formula. Dzimuši Rīgā seko koncerta veidošanas peripetijām, kas atspoguļojas televīzijas daudzkameru režisora Pītera Maniuras un koncerta režisora Dāvja Sīmaņas attiecībās. Viņi mēģina radīt ideāla koncerta formulu, bet vairāku mākslinieku personības atklāj talanta dzimšanas mistēriju un Rīgas genius loci. Filmā piedalās tādi Rīgā dzimuši mākslinieki kā diriģents Mariss Jansons, horeogrāfs un dejotājs Mihails Barišņikovs, čellists Miša Maiskis un citi.

"Sākotnējā filmas ideja bija vienkārša - pēc Latvijas Televīzijas lūguma izveidot dokumentālo filmu par koncerta Dzimuši Rīgā aizkulisēm, taču kā jau nereti darba procesā notiek, rezultātā filmas temats izkristalizējās plašāks, gluži vai metafizisks,"  par filmas tapšanu stāsta režisore Adriāna Roze. "Vērojot koncerta tapšanu, bija grūti nepamanīt līdzību ar filigrānas būves vai mehānisma konstruēšanu. Katram zobratam ir jābūt pašpietiekamam, lai pildītu savu funkciju, vienlaikus jāspēj nevainojami harmonizēties ar pārējiem. Tas mudināja mani domāt vai tieši tāpat iespējams konstruēt arī talantu rašanos un kas tam būtu nepieciešams?"

Adriāna Roze veidojusi arī citas kultūras personībām veltītas dokumentālās filmas, piemēram, nesen LTV1 rādīto Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai par Rīgas Doma kora skola audzēkņu ikdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja