Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mākslinieces Helēnas Oras grāmata Panika būs lasāma krievu valodā

Novembrī izdevniecība Zvaigzne ABC laidīs klajā savdabīgās mākslinieces, režisores, bijušās Dailes teātra aktrises Helēnas Oras (Elīnas Maliginas) populāro grāmatu Panika krievu valodā, mākslinieces pārstāvji.

Grāmata latviešu valodā pie lasītājiem nonāca 2021. gada augustā un uzreiz kļuva ļoti populāra, jau ir laista klajā tās papildu tirāža.

Panikas žanru var raksturot kā grēksūdzi, kurā lielu daļu veido atklāti autobiogrāfiski stāsti un psiholoģiski pārdzīvojumi. Autore apraksta sarežģītus emocionālos stāvokļus, kurus piedzīvo cilvēks, kas cieš no panikas lēkmēm: dziļu refleksiju, sāpes un ceļu uz atbrīvošanos.

Panika jau saņēmusi daudzus augstus novērtējumus. "Helēnas Oras debijas grāmata – tas ir stāsts par to, kā iegrimt dziļi sevī, apskatītos apkārt, nošausminātos, izbrīnītos un ar smaidu peldētu tālāk, saprotot to, ka zem tevis ir nodevīgs bezdibenis," ar saviem iespaidiem dalās latviešu režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Darbam ir trīs daļas, tajās ir drosmīgi un atklāti parādīta galvenās varones dzīve, turklāt lasītāju gaida iepriekš neparedzams nobeigums. Grāmata, nenoliedzami, būs interesanta plašam lasītāju lokam, daudzi no tiem bieži piedzīvo emocionālus robežstāvokļus un meklē atbildes uz modernās sabiedrības aktuālajiem jautājumiem.

"Grāmata Panika ir ārpus ģeogrāfiskajām robežām, tai nav nacionālās piederības. Šī grāmata ir kā kails cilvēks un viņa uzdotie jautājumi, bet rezultāts ir pats process. Vai grāmatas varone Noa ir vientuļa? Nepavisam! Pierādījums tam ir bezgalīgās diskusijas ar lasītājiem, vēstuļu un pateicību plūdi. Svarīgs ir vien konkrētais mirklis, tas pats brīdis, tagadne, kas kļūst par nākotni. Ir svarīgi izjust laimi, jo to ir tik grūti noķert un nav iespējams noturēt," par savu debiju literatūrā stāsta Helēna Ora.

Helēna Ora ir pamanāma personība Latvijas mākslā. Viņas gleznas un videodarbi ir pieprasīti un bieži piedalās izstādēs Latvijā un aiz tās robežām, tostarp Sotheby’s galerijā un Leopold Museum Austrijā, Zuraba Cereteli galerijā Maskavā un citur. Trīs Helēnas veidotās īsfilmas - Egomorphosis, Soulcash un PANIC – tika demonstrētas Kannās.

Šogad Helēna sāka darboties jaunā radošajā jomā un debitēja kā animācijas kino režisore. Viņas īsmetrāžas filma PANIC tika iekļauta pasaulē prestižākā animācijas filmu festivāla Ansī konkursa programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja