Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Maskavā notiks Liānas Langas dzejas grāmatas atvēršana

Maskavā notiekošajās Rīgas dienās tiks atvērta Liānas Langas dzejas izlase Skatiena viela (Bещество взгляда), ko krievu valodā atdzejojusi Milēna Makarova un klajā laidusi izdevniecība Art Haus media."Skatiena viela ir izlase, kas pretendē uz visaptverošu Liānas Langas līdzšinējo dzejas ainu, jo tajā iekļauti viņas izcilākie cikli – Izpildītājs, Skatiens, Holdena nakts un citi.

Bet vienlaikus tā ir pavisam jauna, nebijusi dzejas grāmata, kur dzejas serdei piešķirta citas valodas miesa, un šo terra incognita var novērtēt, atklāt un iemīlēt tikai lasītājs līdzradītājs," grāmatas priekšvārdā apgalvo rakstniece Inga Ābele.Savukārt atdzejotāja Milēna Makarova par darbu pie Liānas Langas dzejas krājuma izteikusies šādi: "Grūti vai viegli bija atdzejot Liānas Langas dzejoļus? Gan jā, gan nē. Nebija viegli, jo bija teju vai alķīmiski krieviski japārkausē augsti organizēts teksts. Bet no otras puses – viegli, jo autore raksta tādā kā kosmiskā esperanto."Maskavā notiekošajās Rīgas dienās paredzēta plaša kultūras pasākumu programma, jauna tirdzniecības stenda „Rižskij dvorik” atklāšana, pieredzes apmaiņas tikšanās starp abu pilsētu pārstāvjiem un citi pasākumi. Par Rīgas dienu galveno vizītkarti tiek uzskatīta Maestro Raimonda Paula Gala koncerts, kas norisināsies Rīgas dienu svinīgās atklāšanas pasākumā ceturtdien, 15. novembrī Maskavas valsts Estrādes teātrī. Līdzās Liānas Langas dzejas izlases atvēršanai tiks prezentēta arī rakstnieka Andra Kolberga grāmata krievu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja