Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Notiks dzejas lasījumi, atbalstot uz nāvi notiesāto dzejnieku Ašrafu Fajedu

14. janvārī plkst. 19 grāmatnīcā Niceplace Mansards notiks dzejas lasījumi atbalstot dzejnieku Ašrafu Fajedu, kuram tika piespiests nāvessods Saūda Arābijā.

Lasījumos piedalīsies Latvijas dzejnieki - Jānis Rokpelnis, Kārlis Vērdiņš, Sergejs Timofejevs, Edvīns Raups, Pēteris Draguns, Semjons Haņins, Toms Treibergs, Arvis Viguls, Artūrs Punte, Edgars Sondors. Vakaru vadīs, kā arī piedalīsies lasījumos, dzejnieki Jeļena Glazova un Dmitrijs Kuzmins.

Pasākums tiek rīkots atbalstot Berlīnes starptautiskā literatūras festivāla iniciatīvu organizēt lasījumus 14. janvārī visā pasaulē, atbalstot dzejnieku Ašrafu Fajedu, protestējot pret valsts iejaukšanās ideju un vērtību sfērā, pret mākslas autonomijas apdraudējumu.

Šo iniciatīvu ir atbalstījuši vairāki autori visā pasaulē, kuru starpā ir Nobela prēmijas laureāti literatūrā - Herta Millere, Elfrīde Jelineka, Orhans Pamuks un Vole Sojinka, kā arī starptautiskās rakstnieku savienības PEN international prezidente - Dženifera Klementa.

Rīgā lasījumi notiks latviešu, krievu un angļu valodās, tajā skaitā skanēs Ašrafa Fajeda un citu dzejnieku no antidemokrātiskām valstīm darbu atdzejojumi. Pasākumu organizē biedrība Literature Without Borders.

2015. gada 17. novembrī Saūda Arābijā 35-gadīgam dzejniekam un mākslas kuratoram Ašrafam Fajedam tika piespiests nāvessods par novēršanos no islāma. Ašrafs Fajeds ir bēglis no Palestīnas, kas dzīvo Saūda Arābijā un ir kļuvis par vienu no šī valsts vadošiem mūsdienu mākslas atbalstītājiem rietumu pasaulē. Fajeda dzejas krājums Iekšējas instrukcijas (Beirūta, 2008.g.) ir kļuvis par tuvu austrumu intelektuāļa iekšējās dzīves izteiksmīgu liecību, kas ir saistīta ar rietumu un arābu kultūras tradīcijām; tomēr Arābijas tiesa to ir uztvērusi kā ateisma propagandu un necieņu pret musulmaņu ticību.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja